Lampinen kolmas Genevassa, Kanervo viides Tuscaloosassa

Lampinen kolmas Genevassa

Ville Lampinen juoksi kolmanneksi Yhdysvaltain yliopistosarjan Big East konferenssin mestaruuskisojen 800 metrillä Genevassa, Ohiossa. Lampisen aika oli 1.51,89.

Jussi Kanervo puolestaan oli viides Tuscaloosassa Alabamassa SEC-konferenssin mestaruuskisojen 400 metrin aitojen finaalissa. Kanervon aika oli 50, 81.

Genevassa 800 metrin kilpailun voitti Yhdysvaltain Joseph White ajalla 1.50,77. Toiseksi pinkoi amerikkalainen Johnny Leverenz ajalla 1.51,48.

Lampinen oli 800 metrillä Villanovan yliopiston ykkösmies. Hänen joukkuetoverinsa Ben Malone oli juoksussa neljäs (1.52,14).

Lampinen on kuluvan kevään mittaan juossut kahdesti ajan 1.48,89, joka on kauden kotimainen kärkinoteeraus.

Kanervolle jo kahdeksas aitakisa

Tuscaloosassa 400 metrin aidat voitti amerikkalainen Eric Futch ajalla 49,24.Yhdysvaltain Robert Grant oli toinen juostuaan 49,44. Myös kolmanneksi sijoittunut, toissa vuoden junioreiden MM-mitalisti  T. J. Holmes alitti 50 sekuntia ajalla 49,96.

Kanervolle, 23, Tuscaloosan kilpailu oli jo kevään kahdeksas 400 metrin aitojen startti. Hänen kauden parhaansa on 50,10. Tuscaloosassa hän juoksi alkuerissä 50,31.