Lampela taivutti voiton kauden avauksessaan: ”Ihan hyvä avaus, vaikka odotin enemmän” – VIDEO

Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampela ylitti 420 Kuortaneella sunnuntaina ja voitti hallikauden ensimmäisen kilpailunsa. Lampela päätti kilpailun yrityksiin Kuortaneen hallin ennätyskorkeudesta 431. Vaasan Toverien Jere Keskinen vei miesten kilpailun halliennätyksellään 520.

– Ihan hyvä aloitus, vaikka itse odotin kilpailulta enemmän. Oli vähän väsynyt fiilis. Jalat eivät toimineet niin hyvin, Lampela kertoi.

Lampelan kolmesta yrityksestä korkeudesta 431 paras oli viimeinen.

– Kolmas hyppy nousi riman päälle, muttei edennyt tarpeeksi ja putosin riman päälle, Lampela totesi.

Lampela on syksyn ja alkutalven harjoitusjakson jäljiltä hyvässä kunnossa. Treenit ovat sujuneet likimain suunnitellusti.

– Joulun aikaan oli pientä ongelmaa polven kanssa. Silloin en pystynyt juoksutreeneissä menemään ihan alkuperäisen harjoitussuunnitelman mukaan, mutta se meni levolla ohi. Nyt olen saanut treenattua pari viikkoa taas aika hyvin, Lampela sanoi.

Lampela: ”Hyppyvarmuus on säilynyt”

Lampela ylitti viime kesänä ulkoradoilla 450 ja oli Kalevan kisoissa toinen. Hallikauden tavoitteena on kilpailla maaliskuisissa Euroopan hallimestaruuskilpailuissa Torunissa. EM-kilpailuiden tulosraja on 461 eli oma ennätys pitäisi taivuttaa uusiksi. Lampela näkee, että siihen on edellytyksiä.

– Paljon tietysti riippuu siitä, miten nyt talvella pääsee kilpailemaan. 16 askele vauhti, johon kesällä vaihdoin, toimi nyt hyvin. Olen saanut tehtyä sillä myös muutamia treenejä, Lampela sanoo.

– Viime kesän hyppyvarmuuskin on säilynyt. Olen treeneissä pystynyt hyppäämään suhteellisen jäykillä seipäillä ja korkeammilla otteilla kuin viime vuonna. Tarkoitus on vaihtaa myös pidempiin seipäisiin. Jos se onnistuu, sieltä on luvassa lisäsenttejä.

Alasaari lähellä 536:n ylitystä

Miesten kilpailussa toiseksi sijoittunut Laihian Lujan Juho Alasaari, 17, ylitti kilpailun voittaneen Jere Keskisen tapaan 520, joka sivuaa hänen halliennätystään. Keskinen nosti 520:n ylityksen jälkeen riman 531:een, muttei onnistunut yrityksissään.

Alasaari, 17, puolestaan nosti riman 19-vuotiaiden Suomen halliennätykseen 536 ja teki siitä hyviä yrityksiä.

– Kaksi kolmesta yrityksestä olivat oikein hyviä. Juho siirtyi nyt ensi kertaa viisimetrisiin seipäisiin ja 520 meni reippaasti yli, Alasaaren valmentaja Mikko Latvala totesi.

Yleisurheilutuloksia/kotimaa

Kuortane:

Seiväshyppykilpailu, Kuortane-halli

Naiset, seiväs: 1) Elina Lampela OP 420 (kkk), 2) Tuuli Järvinen KeurKi 370, 3) Minttu Koskiaho KarijTa 370, 4) Miisa Koskiaho KarijTa 355, 5) Janna-Juulia Mäenpää LappajVe 310.

Miehet, seiväs: 1) Jere Keskinen VaasTo 520, 2) Juho Alasaari LaihLu 520, 3) Johan-Antti Kivilahti HaapajKi 500, 4) Joonatan Kemppainen PihtipTu 475, 5) Albin Lundberg VasaIS 445.

Lahti:

Korkeushypyn kutsukilpailu, Pajulahti-halli:

Naiset, korkeus: 1) Heta Tuuri LA 183 (kkk), 2) Viivi Voutilainen TuUL 174, 3) Miia Lindholm HIFK 171.

Joensuu:

Motonet-hallikilpailu

Naiset, 60 m aj: 1) Tanja Kokkonen LUM 8,49 (kkk), 2) Hertta Heikkinen JoKa 8,68, 3) Niina Karttunen SavRi 8,92.

2. juoksu: 1) Kokkonen 8,66, 2) Karttunen 8,92, 3) Neea Käyhkö SavRi 8,94.