Lampela taivutti kärkituloksen talvikarnevaalissa – VIDEO

Oulun Pyrinnön Elina Lampela taivutti talven kotimaisen kärkituloksen 430 ja voitti seiväshypyn talvikarnevaalin naisten kilpailun Pajulahti-hallissa Nastolassa. Lampela teki hyviä yrityksiä omasta halliennätyksestään 440. Ulkoradoilla Lampela on ylittänyt 450.

– Nyt kulki paremmin kuin viikko sitten Kuortaneella. Silloin olin jopa vähän huolissani, mutta nyt hyppääminen tuntui normaalilta. Seipäiden ja etäisyyksien kanssa oli vielä  pientä säätöä, mutta niin se on aina kauden ensimmäisissä kilpailuissa, Lampela sanoi.

Lampelan 440:n yritykset nousivat korkealle, mutta ylitys jäi vielä tekemättä.

– Se 440 olisi voinut mennä milloin vaan. Hyppyjen korkeus olisi riittänyt, mutta etäisyyden kanssa oli pientä hapuilua ja juoksu vaihtelee vielä. Se on vähän vaikea yhtälö, Lampela totesi.

Rovasalo ennätysvireessä

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Emma Rovasalo, 17, ylitti ennätyksensä 385 ja oli toinen. Aiempi ennätys koheni kolmella sentillä. Myös se oli hypätty hallissa.

– Oma tavoite tähän kilpailuun oli saada pıdemmät seipäät toimimaan kilpailuhypyssä ja sitä kautta tavoite oli ennätys. Nyt hypyt olivat kuitenkin vähän hakemista, ei tullut yhtään oikein hyvää hyppyä, Rovasalo sanoi.

Rovasalo päätti kilpailun kolmeen yrityksen neljästä metristä.

– 385 oli paras hyppy tänään. Siinä tuntui, että pääsin edes vähän seipään mukaan. Neljän metrin yrityksessä läksin intoilemaan liikaa, Rovasalo kertoi.

Lahti, Nastola

Seiväshypyn talvikarnevaali:

Naiset, seiväs: 1) Elina Lampela OP 430 (kkk), 2) Emma Rovasalo HyvinkSU 385, 3) Minttu Koskiaho KarijTa 355, 4) Vanessa Lindberg RiihimKi 340.