Lampela hätyytteli ennätystään Pajulahti-hallissa, Melender neljän metrin kerhoon

Oulun Pyrinnön Elina Lampela väläytti lupaavaa kuntoa seiväshypyn talvikarnevaalin naisten kilpailussa. Hän voitti Nastolan Pajulahti-hallissa käydyn kilpailun 420:n ylityksellä. Sitä paremmin hän on hypännyt hallissa vain viisi vuotta sitten tehdessään ennätyksensä 432.

Pajulahti-hallissa Lampela teki kolme yritystä ennätyskorkeudestaan 433. Se ei vielä ylittynyt, mutta edellytykset siihen ovat olemassa.

– Olen tosi tyytyväinen kilpailuun. Tulos on oma ennätys 12 askelen vauhdilla ja paras kauden avaus ikinä, Lampela totesi.

Helsingissä opiskelevan 21-vuotiaan Lampelan mukaan hyvään vireen taustalla on onnistunut syksyn harjoitusjakso, joka on pönkittänyt itseluottamusta.

– Sain syksyllä tehtyä todella hyvin nimenomaan hyppytreenejä ja se on tuonut hyppäämisen itsevarmuutta. Nyt olin latautunut hyppäämään 420. Kun se meni, oli vähän vaikea löytää lataus 433:een. Pääsin kuitenkin 433:ssa kokeilemaan isompaa seivästä joten seuraavassa kilpailussa sen käyttäminen tulee olemaan helpompaa, Lampela kertoi.

Melender yllättyi, Holttinen voitti miesten kilpailun

Toiseksi naisten kilpailussa taivutti Vaasan Vasaman 17-vuotias Essi Melender. Hän ylitti ensi kerran urallaan neljä metriä ja on historian 23:s seiväshypyssä neljä metriä ylittänyt suomalaisnainen,

– Neljä metriä oli tavoitteena, mutta se oli yllätys, että se meni jo nyt, Melender sanoi.

Mikael Westön valmentamalla vaasalaishyppääjällä on telinevoimistelutausta, mutta nykyisin päälaji on seiväshyppy. Melender päätti kilpailunsa kolmeen yritykseen korkeudesta 410.

Miesten kilpailun voitti Someron Esan Tommi Holttinen. Hän ylitti toiseksi tulleen Alajärven Ankkureiden Mikko Paavolan tapaan 515. Kumpikin pudotti kolmesti korkeudesta 530.

– Hyppäsin 14 askeleen vauhdilla. Koska tämä oli kauden avaus, oli pieni arvoitus miten kulkee ja arvoitukseksi se myös jäi. Positiivista oli, että hyppy liikkui hyvin, mutta 530 olisi pitänyt mennä, Holttinen kertoi.

Yleisurheilutuloksia/seiväshyppy

Nastola, Lahti:

Seiväshypyn talvikarnevaalit 2/3 kilpailupäivä:

Miehet, seiväs: 1) Tommi Holttinen SomEsa 515, 2) Mikko Paavola AlajAn 515, 3) Eetu Turakainen TuUL 500, 4) Jere Keskinen VaasTo 500, 5) Johan-Antti Kivilahti HaapajKi 500, 6) Leo Uusimäki KU-58 480, 7) Juho Alasaari LLU 480, 8) Anton Kunnas SibVa 480, 9) Iiro Suutarinen ÄhtärU 460.

Naiset, seiväs: 1) Elina Lampela OP 420 (kkk), 2) Essi Melender VaasVa 400, 3) Kiia Jullenmaa PoYU 385, 4) Henriikka Könönen KuivasjAu 385, 5) Emma Rovasalo HyvinkSU 370, 6) Enna Hassinen OP 370, Silja Andersson EsboIF, Saga Andersson EsboIF ilman tulosta.

Kaikki tulokset