Lampela 445: ”Tiedän olevani aika varmassa kunnossa” – Tervo heitti 70 metriä – Laura Manninen juoksi kauden kärkiajan

Olympiaedustajat Elina Lampela ja Krista Tervo saivat Oulussa Valkean Kaupungin kisoissa hyvän kenraaliharjoituksen Kalevan kisoja ajatellen, vaikka kolea ja ajoittain sateinen sää toikin hieman haastetta.

Tervo heitti parhaalla yrityksellään moukaria tasan 70 metriä. Hänen muut mitatut heittonsa kantoivat 67,11 ja 65,22.

– Oli vähän vaihtelevaa. Oli varmaan kesän kylmin kisasää ja vähän sateinen, niin tuotti pientä haastetta. Onneksi sain kuitenkin yhden heiton ihan hyvin kohdilleen. On ollut ihan hyvät fiilikset heittää, joten kivoilla fiiliksillä Kalevan kisoihin, Tervo sanoi.

Lampela ylitti seiväshypyssä 445 ja teki melko hyviä yrityksiä ennätyksestään 454, vaikka kolea sää ja tuuli toivatkin kilpailuun oman mausteensa.

– Yllättävän hyvin meni. Eka ja vika yritys 454:stä oli ihan ookoo. Keskimmäiseen vaihdoin jäykemmän seipään, siitä tuli limbo. Sen jälkeen vaihdoin vikaan löysemmän seipään ja se oli itse asiassa paras yritys, vaikka lähti pikkuisen vinoon. Jos olisi mennyt suorempaan, olisi voinut mennä yli.

– Hyvä fiilis jäi, tiedän olevani aika varmassa kunnossa, Lampela sanoi ajatellen Kalevan kisoja, missä hän haastaa Wilma Murron.

Miesten 100 metrillä Kenian Ferdinand Omurwa pyyhälsi alkuerässä 10,16 ja loppukilpailussa 10,06. Samuel Purola juoksi samassa alkuerässä 3,1 metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötätuuleen 10,39, mutta jätti toisen juoksun koleassa säässä väliin. Finaalissa myötätuulta oli 2,7 metriä sekunnissa.

Haasteellisesta kelistä huolimatta juoksu tarjosi Purolalle paljon positiivistakin Kalevan kisoja ajatellen.

– Reaktio oli huono, mutta kiihdytys tuli paremmin kuin aiemmin. Loppu ei kelin takia irronnut niin hyvin, kun jalat olivat vähän jähmeät, Purola sanoi.

(Kuvat Oulusta: Tomi Mäkipää.)

48-vuotias Laura Manninen juoksi kauden kotimaisen kärkiajan

Laura Manninen juoksi naisten 10000 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan Hervannan juhlakisoissa Tampereella. Mannisen aika 33.55,13 on samalla uusi 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätys.

Manninen paransi Nina Chydeniuksen kesäkuun lopulla Tukholmassa juoksemaa aiempaa kauden kärkitulosta yli 20 sekuntia. Omissa nimissään ollutta 45-vuotiaiden SE:tä hän kohensi lähes 40 sekuntia.

Manninen on 48-vuotias. Hän aloitti juoksu-uransa maratonilla vasta 33 vuoden iässä ja voitti elämänsä ensimmäisessä ratajuoksussa heti Suomen mestaruuden Kajaanin Kalevan kisoissa kesällä 2010.

– Juoksu lähti vauhdikkaasti ja valmentajamieheni Matti ei alussa huudellut väliaikoja, etten laittaisi liinoja kiinni. Matilla on pelisilmää, hyvä niin. Kyllä aika yllätti minut täysin, en enää kuvitellut pääseväni alle 34 minuutin, totesi Manninen kilpailun jälkeen puhelinhaastattelussa.

Vantaalaista Kenttäurheilijat-58:aa edustava Manninen on hallitseva maratonin Suomen mestari viime syksyltä Vantaalta ja hallitseva puolimaratonin Suomen mestari tämän vuoden keväältä Pyhtäältä. Viime kesän Kalevan kisoissa Turussa hän oli 10000 metrillä kolmas.

Hervannan urheilukentällä tehtiin myös muutama hyvä kiekonheittotulos. Hallitseva Suomen mestari Salla Sipponen Keuruun Kisailijoista heitti 54,76 ja 19-vuotias Janakkalan Janan Sanni Kuparinen 48,80. Kaavin Kaiun Olli-Pekka Korhonen voitti miesten kiekonheiton tuloksella 52,16.