Lakka yrittää pistää kampoihin Samuelssonille

Elmo Lakalta vahva avaus 13

Aituri Elmo Lakka on yksi Lahden Urheilukeskuksen hahmoista lauantaina ja sunnuntaina.  Jyväskylän Kenttäurheilijoiden jykeväraaminen voimanpesä on sunnuntaina 22-vuotiaiden SM-kisojen 110 metrin aitojen suvereeni suosikki.

Pika-aitojen enemmän Lakkaa kutkuttelee lauantainen 100 metriä. Hän puolustaa pikamatkan mestaruutta ja yrittää haastaa suosikkina telineisiin asettuvan Samuli Samuelssonin.

– Leppävaarassa juoksu kulki tosi hyvin. Juoksin tosissani 60 metriä ja annoin juoksun rullata loput 40 metriä. Sillä tuli ajaksi 10,69, joten siinä olisi ollut mahdollisuus tehdä ennätys, Lakka muistelee.

Lakka puhuu Espoon Tapioiden maanantaisesta kilpailusta, jossa hän voitti 100 metriä  ja 110 metrin aidat, jotka sujuivat ajassa 13,93. Lakan 100 metrin ennätys on viime vuonna juostu 10,57, mutta edellytyksiä parempaan on, mistä kertoi jo alkukesästä kovassa myötätuulessa Espoossa juostu 10,40.

– Maanantaisen Espoon juoksun perusteella uskallan odottaa Lahdessa sellaista 10,5-alkuista aikaa, Lakka sanoo.

Lahdessa 10,5 alkava aika ei riitä mestaruuteen, jos Samuelssonin piikkari liikkuu samaan tapaan kuin viikonvaihteessa Kuortaneen Eliittikisoissa. Ikaalisten pikajuoksutähti teki silloin kesän kotimaisen kärkituloksen ja ennätyksensä 10,40.

– Minun on juosta hyvin, jos meinaan ottaa edes mitalin, Lakka arvioi 100 metrin kilpailua.

Samuelssonin ohella Lahden pikamatkan kärkinimiä ovat Samuelssonin seurakaveri Otto Ahlfors Ikaalisten Urheilijoista, Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä ja Esbo If:n Roope Saarinen.

Ahlfors juoksi kevätkesällä 10,56 Genevessä. Sitten takareisi kramppasi Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla, mutta Ahlfors kilpaili vielä Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisoissa. Sen jälkeen hän pysyi sivussa kisoista aina viikonvaihteen Kuortaneen kilpailuun, jossa matka kulki ajassa 10,60.

Pika-aidoissa juoksun loppu haasteena

Lauantaisen kahden 100 metrin startin jälkeen Lakka kyyristyy sunnuntaina kahdesti telineisiin 110 metrin aidoissa. Jyväskylässä opiskeleva kouvolalainen on kesän mittaan voittanut päämatkansa Suomen mestaruuden ja pitää halussaan kotimaista kärkitulosta 13,81. Kuluvan kauden aitatavoite on kuitenkin vielä rikkomatta.

– Kesän tavoite on 13,69, Lakka linjasi keväällä. Aika on samaa vauhtia mitä Lakka juoksi matalammille aidoilla kolme vuotta sitten.

Talven hallikaudella Lakka pinkoi 60 metrin aidoissa ennätyksensä 7,81. Kesän mittaan 110 metrin aitojen ensimmäiset aidat sujuneet loistovauhtia, mutta lopussa on edelleen kehitettävää.

– Sikäli on menty eteenpäin, että ensimmäisiin aitoihin on tullut varmuutta. Ensi kaudeksi pitää tehdä töitä sen eteen, että saa lopukin kulkemaan. En ole vielä treeneissä tehty kovin paljon ylipitkää aitajuoksuvetoa, Lakka sanoo.


oskari_moro_ja_joni_vainio-kaila_kalevan_kisoissa_2015.jpg

Oskari Mörö ja Joni Vainio-Kaila kamppailivat mestaruudesta myös Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksun loppusuoralla. Lahdessa nuorten mestaruuskilpailuiden 400 metrillä eroa oli vain 0,03 sekuntia.

,

Rutkasti kotimaisia kärkinimiä paikalla

– Yleisurheilun 22-vuotiaiden SM-kilpailut käydään Lahden urheilukeskuksessa 15.-16.8.

– Kilpailuissa on mukana 302 urheilijaa

– Kilpailijoiden joukossa on useita lajien tuoreita Suomen mestareita ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa menestyneitä urheilijoita kuten aitajuoksija Oskari Mörö, moukarinheittäjä Inga Linna, aituri Elmo Lakka, pikajuoksija Samuli Samuelsson ja kolmiloikkaaja Simo Lipsanen.

– Kilpailut käydään lauantaina kello 11.00-17.00 ja sunnuntaina kello 11.00-16.00

Tulokset,osanottajat ja aikataulu