Lakka: Reaktio oli vähän heikko, Kämäräinen ja Sipponen: Karsintaan ei löytynyt huippuvirettä

Lakka ennätyksellään kaikkien aikojen viidenneksi

Elmo Lakka pinkoi Berliinin EM-kisoissa 110 metrin aitojen välieriin aikavertailusta. Lakka oli alkuerässään  kuudes ajalla 13,75, joka toi jatkopaikan. Eristä meni välieriin neljä parasta ja neljä aikojen perusteella. Välieriin riitti 13,75.

– Puolet tavoitteesta täytetty, kun ollaan välierissä. Tästä ei voi kuin parantaa, Lakka sanoi. Oma juoksu ei täysin tyydyttänyt.

Lakka on kauden mittaan juossut ennätyksensä 13,67. – Reaktio oli vähän heikko. Jouduin lähtemään vähän muita jahtaamaan. Ihan ok se onnistui, Lakka sanoi.

Lakan erän voitti Saksan Erit Balnuweit ajalla 13,55. Britti David King oli toinen juostuaan 13,65. Alkuerien nopein oli Italian Paolo Dal Molin ajalla 13,40.

 


kamarainen_sanna_berliini.jpg

– Ei jännittänyt, enkä mennyt paniikkiin niin kuin joskus, Sanna Kämäräinen kertaili karsintaa

,

Kämäräinen ja Sipponen: Karsintaan ei löytynyt huippuvirettä

Kiekonheittäjät Sanna Kämäräinen ja Salla Sipponen eivät löytäneet toivomaansa virettä Berliinin EM-kisojen karsintakilpailuun. Kämäräinen oli 19:s heitettyään 54,76. Sipposen paras heitto kanto 54 metriä ja riitti 21. sijaan.

– Ensimmäinen heitto oli hyvä ja lähti keskelle sektoria. Odotin kuitenkin, että se olisi pidempi. Toiseen lisäsin vauhtia, mutta se karkasi verkkoon. Kolmas oli sellainen kaikki mitä lähtee -heitto, ankarasti pettynyt Kämäräinen sanoi silmät kyynelissä.

– Tiesin kolmanteen heittoon lähtiessä, ettei jatkoon mitään ihmeellistä tarvitse.

Loppukilpailuun vei 56,52. Sekä Kämäräinen, että Sipponen ovat kauden mittaan heittäneet pidemmälle, Kämäräinen 56,96 ja Sipponen 58,36.

– Ei jännittänyt, enkä mennyt paniikkiin niin kuin joskus, Kämäräinen kertaili ensimmäistä aikuisten arvokisaansa sitten vuoden 2015 Pekingin MM-kisojen.

Kuluva kausi on ollut Kämäräiselle paluu kilpakentille pari vuotta kestäneiden selkävaivojen jälkeen. Vaikka heittäjä on riemuinnut siitä, että pystyy taas kilpailemaan, se ei Kämäräiselle riitä.

– Kyllä tulos on vaan osa sitä huippu-urheilua, Kämäräinen purki pettymystään ja vahvisti, että ura jatkuu seuraavat kaksi vuotta Tokion olympialaisiin asti.

Kämäräisen tapaan Sipponen heitti parhaansa heti ensimmäisellä.

– Päivän kunto oli tuo, Sipponen summasi.

 

,


leveelahti_helena_berliini.jpg

,

Leveelahti tankkasi arvokisakokemusta

Helena Leveelahti haki Berliinin EM-kisojen kiekonheiton karsinnasta kokemusta tuleville vuosille. Tampereen nuorten MM-kisojen mitalisti heitti kolmannellaan 53,66. Se on hänelle kuluvan kesän neljänneksi paras tulos. Leveelahti oli karsinnan 24:s.

– Ensimmäisellä heitolla hain vielä tekniikkaa, kun harjoitusheitot eivät olleet niin hyviä. Kahdessa jälkimmäisessä heitossa tekniikka toimi hyvin. Heiton loppuun kun olisi saanut vähän vielä lisää tehoja, olisi voinut mennä sinne 55 metriin, Leveelahti sanoi.

Leveelahdelle Berliinin EM-kilpailut ovat ensimmäiset aikuisten arvokisat.  Tavoitteena oli heittää hyvin ja kartuttaa kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Nuo tavoitteet Berliinin karsinnassa toteutuivat.

–  Tulin näihin kisoihin aika vapaalla fiiliksellä. Olen vielä junioriurheilija, eikä tässä ollut mitään pakkoa päästä finaaliin. Kahden vuoden päästä EM-kisoissa tavoitellaan sitten jo finaaliin, Leveelahti sanoi.

Huntingtonilla mainio avaus seitsenottelussa

Maria Huntingtonin seitsenottelu on alkanut Berliinin hellekelissä mainiosti. Hän juoksi 100 metrin aidat 13,61, eli aivan ennätyksensä (13,56) tuntumaan. Hän oli erässään toinen ja kokonaiskilpailussa avauslajin jälkeen yhdeksäntenä.

Parasta vauhtia 100 metrin aidoissa pitivät Saksan Louisa Grauvodel ja tshekki Katerina Cachova ajoin 12,97 ja 13,29. 

Korkeushypyssä Huntington ylitti 179, joka jää sentin hänen ennätyksestään. Korkeus ylittyi kolmannella yrityksellä. Siihen asti kaikki korkeudet menivät ensimmäisellä yrityksellä. Huntington on kahden jälkeen kahdeksantena 2000 pisteellä

Korkeushypyn voittivat 191 ylittäneet britti Katarina Johson-Thompson ja Belgian Thiam Nafissatou. Toisen lajin jälkeen Johnson-Thompson johtaa ottelua pistein 2193. Nafissatou on toisena 2142 pisteellä.

tuloksia