Lakka räväytti 13,73, finaalissa epäonnea, Mörö nurin avauskisassa

Lakka aitoi kotimaisen kärkiajan: ”Tasapaksuja juoksuja”

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka pinkoi 110 metrin aidoissa kauden kotimaisen kärkiajan 13,73 Belgian Oordegemissä. Aika syntyi alkuerässä ja uupuu vain sadasosan Lakan ennätyksestä.

Alkuerä juostiin 1,5 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Erän voitti espanjalainen Yidiel Contreras ajalla 13,73.

Lakka kohtasi espanjalaisen uudelleen Oordegemin kilpailun finaalissa. Silloin vierekkäisillä radoilla juosseiden aitureiden kädet osuivat viimeistä edellisellä aidalla niin rajusti yhteen, että kummankin juoksu meni piloille. Lakka oli neljäs ajalla 14,44 ja Contreras viides ajalla 14,55. Vielä yhdeksännellä aidalle tultaessa pari johti kilpailua.

– Siitä oli tulossa tosi hyvä juoksu, Lakka harmitteli finaalin tapahtumia.

Lakka avasi kilpailukauden kaksi päivää aiemmin Hollannissa ajalla 13,77. Tuo aika ja Belgiassa juostu 13,73 kertovat, että Antti Haapakosken johdolla talven harjoitellut Lakka on oivassa kunnossa.

– Se alkueräjuoksu oli suhteellisen tasapainoinen, vaikka siinäkin oltiin espanjalaisen kanssa vierekkäisillä radoilla ja kädet osuivat yhteen varmaan kuusi kertaa, Lakka tuumi.

Lahden Eliittikisoissa 9. kesäkuuta kotimaan kautensa aloittanut aituri on tyytyväinen kauden alkuun.

– Kieltämättä jos ajattelee, miltä kropasta tuntuu ja miten treeneissä on kulkenut, ajat ovat olleet yllättävän kovia. Ajattelen kuitenkin niin, että tämä on vasta alkusoittoa kesälle.

Belgian juoksun voitti Ranskan Ludovic Payen ajalla 13,60.

Mörö nurin avauskisassa

Oskari Mörön kauden avaus meni Belgiassa pipariksi. Hän osui 400 metrin aidoissa jalallaan rajusti kolmanteen aitaan ja meni nurin.

– En tiedä mikä tuli. Pari ukemia tuli heitettyä ja ukko on aika ruvella, onneksi ei mitään vakavampaa sattunut, Mörö sanoi.

Mörö arveli, että saattoi olla, ettei koordinaatio ollut ihan terävimmillään hiljattain päättyneen vuoristoleirin jälkeen.

– Etujalka osui aitaan. Ei näin ole ikinä käynyt, mutta se voi olla sitä, kun tulin äkkiä korkealta alas. Muistan, että tammikuussa, kun tulin vuoristosta alas, hienomotoriikka ei heti ollut ihan parhaimmillaan. Aitajuoksu on joskus tällaista.

Hurske ja Pekkanen aitamatkoilla

Naisten 100 metrin aidoissa Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske juoksi alkuerissä kauden kotimaisen kärkiajan 13,66. Myötäistä juoksussa oli 1,2 metriä sekunnissa. Finaalissa Hurske oli seitsemäs ajalla 13,71. Kilpailun voitti Belgian Anne Zagre ajalla 13,14.

– Nämä olivat sellaisia sainpa nyt kauden alkuun -juoksuja. Tästä ei suunta voi olla kuin parempaan päin, totesi Hurske, jonka kausi jatkuu Raaseporin Tähtikisoissa 4. kesäkuuta.

Kuopion Reippaan Kirsi Pekkanen juoksi 400 metrin aitojen erässään kolmanneksi ajalla 60,46. Se on kevään kotimainen kärkinoteeraus. Juoksu voitti Espanjan Sonia Nassarre ajalla 58,75.

Naisten 400 metrillä IF Drotin Jeanine Nygård juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 56,05. Hollannin Jorieke Korenrompin ajalla 54,42 voittamassa erässä se toi seitsemännen sijan.

IF Falkenin Simon Haglund oli 800 metrillä erässään yhdeksäs ajalla 1.52,71

///KISAT KESKEN, JUTTU TÄYDENTYY//