Lakka kahdeksas ME-juoksussa: ”Holloway on maailman paras lähtijä ja eleetön, varma juoksija”

Elmo Lakka oli kahdeksas Madridin kansainvälisten kilpailujen 60 metrin aitajuoksun finaalissa, missä Yhdysvaltain Grant Holloway alitti sekunnin sadasosalla Colin Jacksonin 27 vuotta eläneen ME:n ajalla 7,29. Lakan aika oli 7,77. Alkuerässään hän oli kolmas ajalla 7,75.

Holloway, 23, sivusi alkuerissä ennätystään 7,32. Samaa aikaa stadionin ajanotto näytti myös finaalin jälkeen. Holloway olikin hetken ihmeissään, kun hänelle tarjottiin käteen maailmanennätyskylttiä. Pienen odottelun jälkeen ajaksi vahvistui 7,29.

– Holloway on tällä hetkellä maailman paras lähtijä. Ensimmäinen aita kulkee jo tosi hyvää vauhtia. Hän on teknisesti varma, pitkä ja elastinen juoksija, joka pystyy hyvällä rytmillä kiihdyttämään vauhtia. Sellainen, eleettömän varma juoksija, Lakka totesi ME-miehestä.

Holloway on talven mittaan kiitänyt 60 metrin aitajuoksun kuudesti alle 7,40:n. Ulkoradoilla hän on 110 metrin aitajuoksun hallitseva maailmanmestari, jonka ennätys on 12,98.

Finaalissa tuli neljä isoa pommia

Lakan omassa finaalijuoksussa parempi aika tyssäsi aitojen kolhimiseen.

– Alkuerä oli juoksuna rennompi. Kun vieressä oli tuleva ME-mies, tuntui ettei oma lähtö hänen verrattuna toiminut enkä saanutkaan ihan parastani irti. Finaalissa tuli neljä aika isoa pommia, eikä tuossa seurassa oikein ole varaa aitoja liikoja kolhia, Lakka totesi.

– Toivon mukaan huono kenraaliharjoitus tietää hyvää sitten EM-kilpailuja ajatellen.

Lakka juoksi viikonvaihteessa SM-kilpailuissa ennätyksekseen 7,63 ja kilpailee ensi viikolla Torunin EM-kilpailuissa.