Lakka: Ei ollut minun päivä tänään

Lakka: Ei ollut minun päivä tänään

Elmo Lakka pinkoi Glasgow’n EM-halleissa ensimmäistä kertaa urallaan aikuisten arvokisafinaalissa, jossa tuloksena oli 60 metrin aitajuoksussa kahdeksas sija ajalla 7,74.  

– Ei ollut minun päivä tänään, alkuerässä kulku oli parempi. Pitkä päivä, mutta se oli sama kaikilla, näkyi ajoissa, kukaan ei tehnyt mitään ihmeellistä. Kokonaisuutena olen tyytyväinen kilpailuun, tavoite oli päästä finaaliin ja juosta ennätys, molemmat tuli. Olisi saanut nuo ajat vaan mennä toisin päin, alkuerässä ennätyksensä juossut Lakka sanoi.

Finaalijuoksuunsa Lakka ei ollut täysin tyytyväinen.

– Vähän kolhin siinä matkalla. Lähtöpää kipuili, kun kaveria menee molemmilta suunnilta ohi, siinä tulee vähän hätäinen olo. 60 metrin aidoissa yksi virhe maksaa jo kymmenyksen.

Mestariksi juoksi Kyproksen Milan Trajkovic ajalla 7,60. Muut mitalisijat menivät ranskalaisille, Pascal Martinot-Lagarde otti tasaisessa kilpailussa hopeaa ajalla 7,61 ja Aurel Manga pronssia ajalla 7,63.

Haussa paikka kovaan harjoitusryhmään

Toissa kesänä tullut polven ristisidevamma pakotti Elmo Lakan ja valmentaja Antti Haapakosken juonimaan viime kauteen valmistautumisen hieman uusiksi. Kuntoutus onnistui ja Lakka eteni viime kesänä 110 metrin aitojen välieriin Berliinin EM-kisoissa ja pudotti ennätyksensä 13,60:een.

Lakan mukaan harjoitustason nousu nimenomaan lajinomaisessa tekemisessä on tuonut kehitystä, joka on näkynyt hallikaudella. Oma ennätys on pudonnut lukemiin 7,65, jota paremmin ovat suomalaisista koskaan juosseet vain Haapakoski (7,59) ja Arto Bryggare (7,56).

Lakka asuu Jyväskylässä ja käy ”leireillä” Kuortaneella Haapakosken luona. Kuluvalla harjoituskaudella ison avun harjoitteluun on tuonut Otto Kilpi, joka toimii Jyväskylässä Haapakosken ”silminä” ja katsoo Lakan harjoitukset.

Lakan mukaan kunnon kirittäjän puute harjoituksissa on tällä haavaa suurin murhe.

– Toivoisin, että pääsisin treenaamaan itseäni parempien urheilijoiden kanssa. Ongelman ratkaisemiseksi on tehty ja tehdään töitä, Lakka sanoo.

Talvella Lakka sai asiaan jo hieman apua, kun hän harjoitteli Teneriffalla brittien kanssa ja huhtikuussa leirillä on tarkoitus jatkaa samaa.