Lakka aitoi toiseksi Dortmundissa: ”Finaalissa en saanut ihan täydellistä onnistumista”

Elmo Lakka sijoittui toiseksi Dortmundin kansainvälisten hallikilpailujen 60 metrin aitajuoksussa. Olympiakisojen ja MM-kilpailuiden mitalistin Orlando Ortegan voittamassa finaalissa Lakan aika oli 7,74. Espanjalaisen Ortegan voittoaika oli 7,68.

Lakka oli Ortegan kanssa rinnakkain jo alkuerässä. Ortega voitti alkuerän kisaennätyksellä 7,65 ja Lakka oli toinen ajalla 7,76.

– Alkuerä oli varman päälle -juoksu. Se pysyi hyvin hallussa, Lakka sanoi.

– Finaalissa en saanut ihan täydellistä onnistumista. Juoksun alkupäähän olen tyytyväinen, mutta jostain syystä 3. ja 4. aidan kohdalla juoksu ei mennyt niin hyvin eteenpäin.

Kilpailu ei sujunut aivan järjestäjien alkuperäisen suunnitelman mukaan. Miesten 60 metrin aitajuoksun startti myöhästyi puolisen tuntia.

– Siinä meni vähän verryttelysuunnitelmat uusiksi, mutta sen piikkiin ei voi mitään laittaa. Se oli sama kaikille, Lakka sanoi.

Lakka avasi kilpailukautensa juoksemalla Jyväskylässä 60 metrin aitajuoksun ennätyksensä 7,64. Dortmundin jälkeen Lakan kilpailuturnee jatkuu Puolassa, Lódzin kansainvälisissä kilpailuissa ensi viikolla.

– Siellä pitää juosta tiukemmin jo alkuerässä ja saada koko matka kulkemaan hyvin. Se on tullut jo kerran tällä kaudella ja tulee varmasti uudestaan.

Dortmund, Saksa:

Kv. hallikilpailu:

Miehet, 60 m: 1) Joris van Gool Hollanti 6,58 , 2) Konstadínos Zíkos Kreikka 6,64.

Alkuerät: erä 2: 1) Julian Wagner Saksa 6,62, 2) Joris van Gool Hollanti 6,63

1500 m: 1) Kumari Taki Kenia 3.39,12

60 m aj; 1) Orlando Ortega Espanja 7,68, 2) Elmo Lakka Suomi 7,74.

1. alkuerä: 1) Ortega 7,65, 2) Lakka 7,76.

Naiset, 60 m: 1) Jennifer Montag Saksa 7,21, 2) Salomé Kora Sveitsi 7,27, 3) Sina Mayer Saksa 7,30

Alkuerät: erä 1: 1) Amelie-Sophie Lederer Saksa 7,32, erä 2: 1) Jennifer Montag Saksa 7,24

1500 m: 1) Caterina Granz Saksa 4.10,33, 2) Katharina Trost Saksa 4.10,56, 3) Elena Burkard Saksa 4.11,11.

Pituus: 1) Khaddi Sagnia Ruotsi 682 kk.