Lakka aitoi talven parhaansa, välieräpaikasta virtaa Haralalle

Lakka aitoi talven parhaansa

Pika-aituri Elmo Lakka päätti hallikauden 60 metrin aitojen kotimaiseen kärkiaikaan 7,78 Belgradissa EM-hallien alkuerissä. Tulos uupuu kaksi sadasosaa juoksijan ennätyksestä ja toi alkuerässä seitsemännen sijan.

– Vähempää kuin kauden paras ei tällaisessa juoksussa olisi voinut antaa. Oma ennätys oli tavoite, Lakka sanoi.

Lakka pinkoi Kombank-hallissa hyvän juoksun, mutta jatkopaikkaan olisi vaadittu superjuoksu. Kolmesta alkuerästä erien kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta eteni suoraan loppukilpailuun. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 7,65.

– Tasapainoinen juoksu. Lähtö oli hyvä. Pysyin alkumatkan hyvin rintamassa. Menikö loppu sitten vähän yliyrittämiseksi, Lakka kertaili.

Hallikauttaan Lakka kuvaili formulatermein varikkokäynniksi. Tavoite oli hakea lisää virtaa harjoitteluun ilman, että treeniä höllättiin.

 – Viime viikonloppukin käytettiin treenaamiseen. Nyt vaan kohti kesää. Se on se tärkein, Antti Haapakosken valmennukseen syksyllä siirtynyt aituri sanoi.

Parasta vauhtia alkuerissä piti britti Andy Pozzi ajalla 7,52. Milan Trajkovic oli jaetulla toisella sijalla Kyproksen ennätyksellä 7,56. Saman ajan pyyhälsi ranskalainen Aurel Manga.

Haralan ajatukset jo 100 metrin aidoissa

Lotta Harala treenasi syyskauden terveenä ja palasi talven 60 metrin aitakisoissa tuloksiin, joita hän teki kolme vuotta. Seuraava tavoite on päästä kovan tason tuloksiin 100 metrin aidoissa.

– EM-hallien välieräpaikan jälkeen on hyvä jatkaa kohti kesää. Tavoitteita kesälle ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta kova aika 100 metrin aidoissa on vielä tekemättä, Harala tuumi.

EM-hallien välieräjuoksu karkasi Haralalta hakoteille jo startissa. Hän tuli maaliin eränsä kahdeksantena ajalla 8,30, kun alkuerä sujui ajassa 8,20. 

– Horjahdin, ja ikään kuin putosin telineistä. Juoksun alku on se minun vahvuus, joten tämä oli epäonnistuminen, Harala harmitteli juoksuaan.

Haralan välierän voitti Valko-Venäjän Alina Talay ajalla 7,86. Neljäntenä ja viimeisenä erästä finaalin kurotti Belgradin kisoihin uransa päättävä Ruotsin Susanna Kallur.

– Oli kunnia juosta hänen kanssaan. Sanoikin hänelle verryttelyssä, että olen aina ihaillut hänen juoksujaan, Harala sanoi.

Tuloksia