Lakka aitoi talven parhaansa Puolassa: ”Nyt viikko treeniä ja uusi kisaturnee” – Skrzyszowska 7,78

Elmo Lakka aitoi kauden parhaansa Lódzin kansainvälisissä kilpailuissa Puolassa. Lakka oli 60 metrin aitajuoksussa kuudes ajalla 7,75 juostuaan alkueristä finaalipaikan ajalla 7,78. Lakalle kilpailu oli hallikauden kolmas.

– Reaktio ei tule helposti, mutten lähde sitä murehtimaan. Nyt tuli kauden paras ja aika tasaiseen nippuun juoksin kaikki nämä kisat, Lakka viittasi Teneriffan leirin jälkeiseen kilpailuturneeseen.

– Teknisesti juoksut ovat olleet ihan mukiinmeneviä. Vähän tulee vastaponnistuksia ja tuntuu, ettei pääse aidalta irti niin hyvin kuin olen parhaimmillani päässyt. Nyt viikko järkevää treeniä ja sitten uudestaan kolmen kisan turnee. Eiköhän juoksu lähde siitä irtoamaan.

Naisten 60 metrin aitajuoksun voitti Puolan Pia Skrzyszowska ennätyksellään ja huippuajalla 7,78. Tulos jäi vain sekunnin sadasosan Zofia Bielczykin 43 vuotta sitten juoksemasta Puolan ennätyksestä.

Skrzyszowska, 21, voitti kesällä Münchenissä 100 metrin aitajuoksun Euroopan mestaruuden ja paransi nyt 60 metrin aitajuoksun halliennätystään jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Italian Lamont Marcell Jacobs avasi kilpailukauden Lódzissa voittamalla 60 metriä ajalla 6,57. Miesten 100 metrin olympiavoittaja vei 60 metrin maailmanmestaruuden viime talven Belgradin MM-kilpailuissa Euroopan ennätyksellä 6,41.

Naisten 60 metrillä Puolan Ewa Swoboda kiihdytti voiton ajalla 7,14. Toiseksi tullut Italian Zaynab Dosso sai Swobodan kanssa saman ajan.