Lakka aitoi loistovauhtia ja oli neljäs huippuseurassa Pariisissa

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pika-aituri Elmo Lakka avasi loistavasti kilpailukautensa Pariisin kansainvälissä hallikilpailuissa. Lakka oli 60 metrin aitajuoksun finaalissa neljäs loistoajalla 7,69. Kilpailun voitti tämän lajin hallitseva maailmanmestari, britti Andy Pozzi ajalla 7,52.

– Tuntui, että sain lähdössä huonon reaktion sekä alkuerissä että finaalissa, mutta finaalissa sain paremman rytmin alkusileälle ja pääsin sen ansiosta paremmin rytmiin ensimmäiselle aidalle. Sieltä se aika tuli, vaikka nyt ei ollut ollut kaikkein terävin päivä, Lakka kertoi.

Lakka oli alkuerässään neljäs ajalla 7,81 ja pääsi finaaliin aikavertailusta. Kahdesta alkuerästä finaaliin eteni kaksi parasta ja kaksi aikavertailusta. Sekä alkuerää että finaalia pohjustivat vilpinpaljastuslaitteiden tekniset ongelmat.

– Alkuerässä ja finaalissa päästiin molemmissa liikkeelle vasta kolmannella yrittämällä. Siinä tuli samalla tehtyä kunnon starttiharjoitus. Alkuerässä oli sellainen fiilis, että läksin vähän puskemaan ensimmäiselle aidalle ja alkusileän rytmi kärsi sitä, Lakka sanoi.

Finaalissa Lakka paransi aikaansa 7,69:ään eli vain neljän sadasosasekunnin päähän ennätyksestään. Lakan edellä maaliin ehtivät Pozzin ohella ranskalaiset arvokilpailuiden mitalistit Pascal Martinot-Lagarde ajalla 7,66 ja Aurel Manga ajalla 7,68.

– Eihän tuo vielä mikään voitto ollut, mutta tosi hyvässä porukassa pääsin juoksemaan ja näitä tämän tason startteja haetaan hallikaudelle lisää, Lakka sanoi.

Kuva: Solene Decosta.