Lakka aitoi huippuajan 13,55 (video) – Manninen ja Kuusiniemi ensi kerran alle 14 sekunnin

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aituritrio avasi kautensa Harjun stadionilla upeasti. Suomen mestari Elmo Lakka veti kevyeen myötäiseen tuuleen huippuajan 13,55 ja toisessa lähdössä kevyeen vastaiseen tuuleen lähes yhtä hyvin 13,56. Se oli Lakalta uran paras kauden avaus.

– Toivottavasti näillä ajoilla pääsee hyviin kisoihin. Kisakalenteri ollut vähän auki, kun hallikausi oli nahkea, Lakka sanoi.

Lakan seuratoverit Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen juoksivat kumpikin ensi kerran urallaan alle 14 sekunnin. Ensimmäisessä myötätuulilähdössä Manninen aitoi 13,93 ja Kuusiniemi 13,97. Toisessa startissa molempien ajat paranivat vielä roimasti, kun Kuusiniemen aika oli 13,79 ja Mannisen 13,85.

Lakalla on takanaan hyvin onnistunut kevään harjoitusjakso, mutta vauhti kauden avauksessa oli pieni yllätys.

– Odotin, että pystyn juoksemaan suhteellisen hyvin, mutta nuo ajat tulivat puskista, kun olosuhteetkaan eivät olleet parhaat mahdolliset, Lakka kertoi.

Lakan mukaan juoksuihin jäi vielä parantamiseen varaa.

– Juoksut olivat vähän erilaisia. Ensimmäisessä juoksu kantoi hyvin loppuun asti, vaikkei lähtö onnistunut. Toisessa sain lähdön korjattua, mutta juoksun puolivälissä tuli ylöspäinponnistuksia, Lakka muisteli.

Teneriffan-leiri rakensi huippukunnon

Lakalle hyvä kaudenavaus oli erinomainen lähtölaukaus MM- ja EM-kaudelle sen jälkeen, kun hallikausi oli päättynyt terveysmurheiden takia varhain.

– Koko hallikauden oli nihkeä ja väsynyt olo ja siksi päätin laittaa pillit pussiin. Huilasin kaksi ja puoli viikkoa. Ja sen jälkeen läksin viikko viikolta rakentamaan kesän kuntoa, Lakka kertoi.

Keskeisessä roolissa Lakan ja valmentaja Otto Kilven suunnitelmissa oli kuukauden harjoitusleiri Teneriffalla, joka Lakan mukaan onnistui erinomaisesti.

– Toivotaan nyt, että pääsen sitten muihin kisoihin kuin 9-14-vuotiaiden piirinmestaruusotteluihin, Lakka veisteli Jyväskylän kilpailusta, jossa oheislajeina oli myös yleisen sarjan lajeja.

 

JYVÄSKYLÄ 26.5.2022

Miehet,

110 m aj (0,8 m/s): 1) Elmo Lakka JKU 13,55 (kkk), 2) Ilari Manninen JKU 13,93, 3) Santeri Kuusiniemi JKU 13,97. – 2. kilpailu (-0,8): 1) Lakka 13,56, 2) Kuusiniemi 13,79, 3) Manninen 13,85.