Lakan kauden avaus ei kantanut finaaliin: ”Lähdössä tuli huonoja askelia”

Elmo Lakka avasi kilpailukautensa 60 metrin aitajuoksussa ajalla 7,87 Berliinin kansainvälisissä kilpailuissa perjantaina. Lakka oli erässään neljäs ja jäi ilman finaalipaikkaa, jonne aikavertailusta vaadittiin 7,74.

– Lähdössä tuli huonoja askelia ja melkein heti sen jälkeen kolhin kättä naapuriradan kaverin kanssa. Se juoksu oli sitten siinä, Lakka totesi kauden avauksestaan.

Lakan mukaan Berliinin kilpailu oli hänelle ennen muuta startti, jolla saatiin kausi käyntiin,

–  Ei ollut suuria paineita, mutta sopivasti jännittelin tähän kisaan, Lakka tuumi.

”MM-halliin vain, jos olen ennätyskunnossa”

Otto Kilven valmennukseen syksyllä siirtynyt Lakka kilpailee seuraavan kerran viikon kuluttua Łódźissa, Puolassa.

– Olen syksyn treenikauteen suhteellisen tyytyväinen, vaikka ainahan se saisi paremminkin mennä. Kaikki treenit mitä oli suunniteltu, olen saanut tehtyä, ja aika terveenä olen ollut. Nyt tavoite on pudottaa aikaa kisa kerrallaan tuosta paremmaksi, Lakka sanoi.

Maaliskuisiin Belgradin MM-kilpailuihin Lakka lähtee vain, jos on riittävän kovassa kunnossa. Tulosraja kisoihin on 7,72.

– Ennätyskunnossa pitää olla, että sinne kannattaa mennä. Jos MM-halleihin menee, hallikausi venyy niin pitkälle, että pitää olla huippuiskussa, että se kannattaa. Jos ei ole huippuiskussa, kannattaa keskittyä harjoittelemaan, että on kunnossa keväällä, Lakka tuumi.

tuloksia