Lajikarnevaaleille edullisempaan hintaan vielä 31.5. asti – Paavolalle karnevaalit ovat olleet ”ihan valtava resurssipankki”

Seiväshyppääjä Mikko Paavola muistelee olleensa Someron seiväskarnevaaleilla ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana ja on sen jälkeen ollut karnevaaleilla joka vuosi. Nyt 23-vuotiaalle hyppääjälle junnuvuosien karnevaalileireiltä jäi hyvät muistot, joihin palaaminen hymyilyttää.

– Se oli yksi kesän kohokohtia, kun pääsi samanhenkisten kavereiden kanssa tekemään sitä mistä eniten tykkää. Eihän sitä paljon parempaa ole, Paavola muistelee hauskoja leirejä.

Hän kokee karnevaalien olleen ”ihan valtava resurssipankki”.

– Siellä olen saanut toisilta valmentajilta ohjeita ja nähnyt, mitä muut hyppääjät tekevät. Sitä kautta olen jatkuvasti saanut kehitettyä sitä, miten itse voisin hypätä korkeammalle. Karnevaalit on ainutlaatuinen tapahtuma, josta voi saada tosi ison hyödyn, Paavola tietää kokemuksesta.

Nykyään Paavola nähdään karnevaalilla kilpailemassa, mutta tapahtuma on yhä mieluinen.

– Yhtälailla siellä kentällä haluan viettää aikaa ja katsoa, mitä muut tekevät ja mitä neuvoja valmentajat antavat.

Vinkkinä nuorille seiväshyppääjille hän sanoo:

– Kannattaa imeä tietoa kaikkialta mistä sitä on mahdollista saada. Kannattaa kuunnella ja oppia. Karnevaalit on ainutlaatuinen tapahtuma, siellä näkee niin paljon kavereita ja saa hypätä seivästä niin paljon kuin ikinä haluaa. Se on aika lailla yleisurheilijan unelmapaikka, Paavola kannustaa kaikkia karnevaaleille.

Someron, Jämsän, Lempäälän, Kaustisen, Pihtiputaan ja Lohjan karnevaalileireille edullisin ilmoittautumishinta (160 euroa) on voimassa 31. toukokuuta asti. Jämsänkosken pikajuoksu- ja aitakarnevaaleilla leiriä ei tänä vuonna valitettavasti järjestetä, mutta karnevaalikilpailut järjestetään sielläkin.

Mikko Paavola