Laineen ja Porvarin kausi käyntiin, Kultainen Keihäs seuraava etappi

Laineen ja Porvarin kausi käyntiin

Keihäänheittäjät Topias Laine ja Eemil Porvari sivalsivat kesän kilpailukaudelle kelpo alun Keihäsolympiadin leirikilpailussa Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa.

Laine voitti 17-vuotiaiden sarjan heitettyään 700-gramman keihästä 71,60 ja Porvari vei 15-vuotiaiden sarjan heitettyään 600-gramman keihästä 70,90. Laine heitti normaalin kuuden heiton kilpailun päälle vielä lyhyemmän neljän heiton kisan, jossa pisin heitto kantoi 71,02.

Lahjakas kaksikko kilpailee seuraavan kerran Vantaalla 26. toukokuuta Kultainen Keihäs –kilpailussa. Silloin kummankin kädessä on 700-gramman keihäs, kun he heittävät 17-vuotiaiden sarjassa.

– Silloin pitäisi saada keihäs lähemmäksi 80 metriä. Rahkeissa on sellainen kutina, että siihen pitäisi pystyä. Siitä kertovat myös tämän päivän heitot. Ne eivät osuneet nappiin ja silti tuli tuollainen tulos, Laine sanoo.

Viime vuonna Euroopan olympiafestivaalit voittaneen Laineen, 16, ennätys on 74,74.

Porvarille ja Laineelle kilpailu oli lähtölaukaus sunnuntaihin yltävälle harjoitusleirille.

– Rento kisa, satoi vähän ja rata oli märkä. Koitin vain saada hyviä heittoja tähän alkukesään. Kurkku on ollut vähän kurkku kipeä, joten ajattelin olla liikoja remuamatta ja heittää sellaisen varman kisan, Porvari tuumi.

Porvarin, 15, ennätys on viime kesänä heitetty 73,58.