Laine heitti kauden parhaansa vastatuuleen – Valmentaja epäili, mutta Rautawaara käveli 17-vuotiaiden SE:n

Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine voitti Lappeenrannan Motonet GP:ssä keskiviikkona keihäänheiton kauden parhaalla tuloksellaan 77,14. Laineen toive on taistella paikasta Ruotsi-otteluun nuorten SM-kilpailuissa Vaaassa. Lappeenrannan kilpailu antoi tavoitteelle lisäpontta.

– Voitto maistuu aina. Nyt tuli vaikean kauden jälkeen myös kauden paras ja kaksi 77-metristä vaikeaan vastatuuleen. Siihen voi olla tyytyväinen ja se toi lisää luottamusta, Laine viittasi taistoon maaottelupaikasta.

Vaikealla kaudella Laine tarkoitti joulukuun ja toukokuun kylkileikkauksia, jotka toivat mutkia kauteen valmistautumisessa.

Toiseksi Lappeenrannan keihäsmittelössä heitti Kuopion Reippaan Taneli Juutinen  tuloksella 75,63. Oulun Pyrinnön Janne Läspä oli kolmas tuloksella 74,64. Läspä on alle 20-vuotiaiden hallitseva maailmanmestari.

Rautawaara: ”Halusin tätä ennätystä”

Espoon Tapioiden Ella Rautawaara ei piitannut valmentajansa Jani Lehtisen epäilyistä, vaan käveli Lappeenrannasa 3000 metrillä 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 13.15,15. Myös aiempi ennätys 13.20,25 oli Rautawaaran nimissä tämän vuoden kesäkuulta. Samalla rikkoutuivat myös 14-, 15- ja 16-vuotiaiden SE:t.

– Halusin tätä ennätystä, vaikka valmentaja epäili, ettei se ehkä olisi mahdollista, kun oli näin kuuma. Mutta hän sai nähdä, että pystyn siihen, Rautawaara sanoi.

Rautawaara, 13, on kauden mittaan kohentanut tyttöjen eri ikäluokkien SE:tä useilla matkoilla. Lappeenrannan Kimpisen kentällä hän käveli 3000 metrin SE:n ylivoimaiseen voittoon.

Münchenin EM-kilpailujen 35 kilometrillä 10:nneksi kävellyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli toinen ajalla 13.40,07 ja 17-vuotiaiden Suomen mestari Karhulan Katajaisten Alisa Kiiski kolmas ennätyksellään 14.05,33.

// TÄYDENNETÄÄN. //