Laine ennätysheitolla ja Narvi kesän parhaallaan EM-finaaliin, Laine: Tuntuu, että kunto on hyvä

Topias Laine selvitti 19-vuotiaiden keihäänheiton EM-karsinnan avausheitolla Ruotsin Boråsissa. Keihäs kaarsi Laineen ennätykseen 76,26. Tulos rikkoi kirkkaasti 72 metrin karsintarajan ja kohensi Laineen ennätystä reilulla metrillä.

– Verryttelyssä heitin vielä aika maltilla. Tuohon ensimmäiselle kierroksella hain sitten sellaista hyvää, rentoa heittoa. Toivoin tietysti, että sillä menisi karsintaraja, Laine sanoi.

Laine oli karsinnassa kolmas. Voiton vei Latvian Krišjānis Suntažs ennätyksellään 77,75. Kisan tilastosuosikki, tällä kaudella 79,82 heittänyt Belgian Cedric Sorgeloos oli toinen 77,49 kantaneella heitolla. Finaalipaikan heitti myös Teemu Narvi, joka sivalsi kolmannellaan kesän parhaansa 74,20 ja oli karsinnassa kuudes.

– Tuo heitto jätti hyvän fiiliksen. Jos 74 metriä menee tuollaisella heitolla, kun heitto osuu kohdalleen ja keihäs lähtee asentoon, se on paljon pidemmällä, Narvi tuumi.

Laine: Tuntuu, että kunto on hyvä

Laineen edellinen ennätys oli kesäkuussa Tuusulassa heitetty 75,18. Tuossa kilpailussa tuli pieniä ongelmia nivusen kanssa, mutta ne on nyt selätetty.

– Lähentäjään tuli Tuusulassa pieni kramppi, mutta se meni ohi viikossa. Sen jälkeen harjoitukset ovat menneet hyvin ja nyt tuntuu, että kunto on hyvä, Laine sanoi.

Isänsä Yki Laineen ja Harri Laihon valmentama Laine, 18, voitti viime syksynä nuorten kesäolympialaiset Buenos Airesissa ja otti aiemmin kesällä pronssia 17-vuotiaiden EM-kisoista. Uran ensimmäistä 19-vuotiaiden arvokisafinaalia hän odottaa luottavaisena.

– Karsinnassa nähtiin, että kaikki ovat hyvässä kunnossa. Saa sitten nähdä mitä sunnuntaiksi luvattu sade porukalle tekee. Itse olen siihen valmis, Laine sanoo.

Laineen mukaan fyysisen kunnon ja oman kilpailuvireen virittely EM-mittelöön on sujunut hyvin.

– Joukkueen majapaikka on mukavan rauhallinen. Siellä on voinut rauhoittua ja valmistautua hyvin näihin kisoihin, Laine sanoo Suomen majapaikasta, joka on maalaismaisemassa noin 45 minuutin automatkan päässä Boråsista.

Narvi: Säällä ei ole merkitystä

Narvilla oli vain kolme kilpailua takanaan tältä kesältä ennen EM-karsintaa. Hän on kilpaillut maltilla pienen olkapäävaivan takia. Karsinnassa hän heitti 66,54, 66,96 ja kolmannellaan kirkkaasti kauden parhaansa 74,20. Oma ennätys on 75,90.

– Tuo olkapää on sellainen, että se rupeaa toimimaan vasta kun on heittoja alla. Se on vähän sellaista, että sen kanssa pitäisi tehdä töitä ja samalla koettaa säästää sitä, Narvi tuumi.

Narvin mukaan hänellä on kaikki edellytykset heittää hyvin sunnuntaisessa finaalissa, eikä kisapäivälle ennustettu sade kiusaa.

– Ei sillä ole mitään väliä, Narvi totesi säästä.

Aleksi Yli-Mannila oli karsinnassa 19:s heitettyään 66,89. Finaaliin vaadittiin 70,96.

– Ei ollut teknisesti hääppöisiä heittoja. Olin ennen kisoja viikon kuumeessa ja sängyn pohjalla. Se näkyi tekniikassa. Nyt pitää vaan laittaa taas tekniikka kuntoon loppukesän kisoihin, Yli-Mannila sanoi

tuloksia