Lahden Kalevan kisojen liput käyvät kaupaksi – ”Jos lauantaille haluaa pääkatsomoon, kannattaa toimia pian”

Yleisurheilun kotimainen kilpailukausi huipentuu torstaista sunnuntaihin Kalevan kisoissa Lahdessa, jossa suomenmestaruuksista taistelevat niin Budapestin MM-kisoihin tähtäävät urheilijat kuin Espoon nuorten EM-kisojen menestyjät, joiden joukossa on myös MM-kisoihin tähtääviä huippuja.

Kalevan kisojen pääsihteeri Janne Harjula uskoo, että Lahden Stadionilla urheilijoille riittää kannustusta ja hyvää tunnelmaa, sillä liput ovat käyneet kaupaksi hyvin.

– Lipunmyynnin kannalta tilanne on positiivinen. Kauppa on käynyt tasaisesti läpi kesän ja kiihtyen nyt heinäkuun aikana. Espoon kisojen suomalaismenestys näkyi lippukaupassa, Harjula kertoo.

– Nyt näyttää, että lauantai on kisojen suosituin päivän. Silloin pääkatsomo myydään todennäköisesti loppuun, eli jos tuo kisapäivä on suunnitelmissa, kannattaa toimia pian.

Lauantain ohjelmassa on ovat muiden muassa Wilma Murron tähdittämä naisten seiväs sekä naisten 100 metrin aidat ja miesten 3000 metrin esteet, joissa mestaruuksia puolustavat Reetta Hurske ja Topi Raitanen.

Hyvin on Harjulan mukaan  myynyt myös sunnuntai. Silloin ohjelmassa on muiden muassa Silja Kososen tähdittämä naisten moukari, miesten keihäs, sekä miesten ja naisten 200, 800 ja 5000 metrin kilpailut

– Kesän aikana kotimaisessa yleisurheilussa on tapahtunut paljon positiivisia asioita ja se näkyy ihmisten kiinnostuksessa, Harjula sanoo.

”Tarjolla koko perheen yleisurheilutapahtuma”

Lahden Kalevan kisojen järjestäjien kävijämäärätavoite koko kisojen ajalle on 15 000 henkeä.

– Se varmaan toteutuu ja mentäneen sinne lähemmäksi 20 000 kävijää. Mitä kisatapahtumiin tulee, odotan, että tämän vuoden Kalevan kisoissa nähdään hyviä kamppailuja voitosta. Nyt on aika monta lajia, josta on vaikea sanoa etukäteen, kuka sen voittaa, Harjula sanoo.

Harjulan mukaan Kalevan kisoja on rakentamassa liki 500 vapaaehtoisen joukko, joiden kanssa Lahden stadionille rakentuu koko perheen yleisurheilutapahtuma.

– Lapsille on tarjolla yleisurheilumaata ja pomppulinnaa. Tubettaja Roni Back on paikalla lauantaina, tiskijukka Spencers luo tunnelmaa perjantaina, ja Joukon Orkesteri on paikalla läpi viikonvaihteen.

Lahden Kalevat kisat 27.-30.7. 

LIPPUKAUPPA

OSALLISTUJAT LAJEITTAIN

AIKATAULU

OHEISOHJELMA