Laakso pinkoi 800 metriä 1.48,69, Mustola 54,50, Nokelainen 57,58

Laakso pinkoi 800 metriä 1.48

Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakso pudotti 800 metrin kauden kotimaisen kärkituloksen ja ennätyksensä lukemiin 1.48,69 Riiassa Latviassa. Laakso oli britti James Bownesin voittamassa kilpailussa kolmas. Bownes ehti maaliin ajassa 1.48,27.

Laakson, 23, aiempi ulkorataennätys oli toissa vuonna juostu 1.51,49. Hän tosin juoksi helmikuussa Mustasaaren Botnia-hallin 400 metrin radalla, pitkän radan halliennätykseen 1.48,83.

– Ei ollut taktisesti lähelläkään nappijuoksu, mutta olen erittäin tyytyväinen, Laakso sanoi.

Laakso lähti liikkeelle kahdeksannelta radalta ja joutui tekemään toisella kierroksella riukasti töitä päästäkseen mukaan kärkitaistoon. Viimeinen kaarre tuli kakkosrataa.

Laaksoa valmentavan Lauri Hollon mukaan EM-raja 1.47,60 ei ole mahdoton rikkoa. Laakson toiveissa on päästä lähiaikoina vielä toiseen kovaan kansainväliseen kisaan.

Mustolan vauhti kiihtyy

Naisten 400 metrillä Kalajoen Junkkareiden Katri Mustola pinkoi kauden kotimaisen kärkiajan 54,50. Se toi viidennen sijan. Mustola avasi ulkoratakauden juoksemalla Belgiassa viikonvaihteessa ajan 54,92. Riiassa varttimailin nopein oli Ukrainan Tatjana Melnik ajalla 52,87.

Muissa lajeissa Simpeleen Urheilijoiden keihäänheittäjä Heidi Nokelainen heitti kauden parhaansa 57,58. Se riitti Riiassa seitsemänteen sijaan. Voittoon kilpailussa heitti Latvia Sinta Ozolina tuloksella 62,78.

Naisten 100 metrillä Turun Tovereiden Milja Thureson oli viides ajalla 11,83. Kisa juostiin likimain tuulettomassa säässä. Sen voitti Yhdysvaltain Alexandra Anderson 11,19.

Lapuan Virkiän Elina Smolander avasi ulkoratakauden sijoittumalla neljänneksi naisten korkeushypyssä. Hän ylitti 180 kolmannellaan. Kolme senttiä korkeammalle nostettu rima jäi vielä ylittymättä.

Puolan Lukasz Grzeszczuk voitti miesten keihäänheiton 82,78 kantaneella heitolla.