Kymäläisen kuulasatsaus kannatti: ”Olen tiennyt koko kesän, että tosi paljon on varaa”

Kymäläisen kuulasatsaus kannatti: ”Olen tiennyt koko kesän

Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen,22, oli naisten kuulakisan jälkeen yhtä hymyä, sillä hän kirkasti Kalevan Kisojen viime vuoden pronssinsa kullaksi ja petrasi samalla ennätystään 31 senttimetrillä. Kymäläisen sarjassa paras kantoi 15,80, lisäksi hän ylitti neljällä muulla työnnöllään 15 metriä.

Kymäläisen avaus kantoi 14,79, mutta toinen jo 15,41. Itseluottamus ratkaisi vahvan loppusarjan.

– Kun sain toisella hyvän työnnön, tiesin, että pystyn. Kun toinen onnistui, se laukaisi tilanteen tänään. Olen tiennyt koko kesän, että tosi paljon on varaa.

Kymäläinen pelasi lentopalloa viisi vuotta, mutta päätti kolme talvea sitten valita kuulantyönnön.

–  Punnitsin aika paljon asioita, rakastan kumpaakin lajia. Polvivaivat olivat ehkä lentopallossa vielä suuremmassa roolissa. Nautin myös siitä, kun työn saa tehdä itse ja se on sinusta itsestä kiinni.

Viime vuoteen verrattuna voima-arvot ovat menneet ”tosi paljon” eteenpäin, mikä on siirtynyt tuloksiin. Alkukesän tuloskuntoa haittasi leikatun polven oireilu, josta hän kuukauden kilpailutauon vertyi juuri sopivasti Kalevan Kisoihin. Siitä hän lähti rakentamaan kuntoa uudestaan.

– Kunto ajoitettiin niin, että täällä olisi paras terä. Se onnistui.

Kymäläinen ei ollut naisten kuulassa ainoa 15 metrin ylittäjä, sillä Senja Mäkitörmä vei hopeaa niin ikään omalla ennätyksellään (15,30).

Bogdanoff sai hakemansa

Naisten pituuden voitti HIFK:n Matilda Bogdanoff, joka nousi tuloslistalla Anne-Mari Lehtiön ohi viimeisellä hypyllään. Uransa toisen pituuden mestaruuden ottaneen Bogdanoffin voittohyppy kantoi 609.

– Oli vaikea kilpailu. Oli vähän tahmeaa, mutta onneksi puristin viimeisellä kohtalaisen tuloksen. Hienoa aina voittaa viimeisellä hypyllä. Kultaa lähdin hakemaan, joten siihen voi olla tyytyväinen, iloinen mestari sanoi.