Kyljen kunto ratkaisee Ruuskasen lähiaikojen kisaohjelman

Kyljen kunto ratkaisee Ruuskasen lähiaikojen kisaohjelman

Antti Ruuskasen kilpailukausi jatkuu Rion olympialaisissa, mutta mitä kilpailuja hän sitä ennen heittää, ratkeaa vasta, kun EM-finaalissa kipeytynyt kylki on tutkittu.

– Kilpailusuunnitelmat nähdään, kun tiedetään mikä on kyljen tilanne, Ruuskanen sanoo.

Ruuskanen pokkasi EM-pronssin mestari Zigismunds Sirmaisin, hopeamitalisti Vitezlac Veselyn kanssa Olympiastadionin tuntumassa ”mitaliaukioksi” nimetyllä alueella.

– Pieni pettymyshän se oli, mutta jätti sopivasti nälkää olympialaisiin, Ruuskanen totesi uransa kolmannesta aikuisten arvokisamitalista.

Finaalissa Ruuskaselta jäivät kylkivaivan takia viimeiset heitot väliin. Päivän finaalin jälkeen heittäjä oli virkeä, mutta ei ryhtynyt arvioimaan kyljen tilanne.

– Hyvin sain yön nukuttua, Ruuskanen tuumi.

EM-kisojen tiukka kilpailurytmi söi kaikkien tulosta loppukilpailussa. Karsinta ja finaali peräkkäisinä päivinä on miesten keihääsnheitossa ankara setti, heitoissa on sen verran rajusti tehoja.

–  Rion olympialaisissa karsinnan ja finaalin välissä on kaksi välipäivää, Ruuskanen muistutti.

Samaa mieltä oli Ruuskasen valmentaja Jarmo Hirvonen.

– Ei se palvele ketään. Kun karsintaan valmistautuminen kestää kaksi-kolme tuntia, siitä ei palaudu vuorokaudessa, vaikka heittäisi rajan heti ensimmäisellään, Hirvonen suomi karsinnan ja finaalin heittämistä perättäisinä päivinä.