Kv. tuloskooste: Alekna sivalsi 71-metrisen, Asinga ja Camacho-Quinn myötätuulessa 9,89 ja 12,29

Liettuan kiekonheittotähti Mykolas Alekna heitti ennätyksensä ja kauden kärkituloksen 71,00 Berkeleyssä Kaliforniassa. Ennätyksellään Alekna nousi 22-vuotiaiden kaikkien aikojen Euroopan tilaston kärkeen. Aleknan sarja Berkeleyssä oli 63,29, 67,25, 71,00, x, 65,21, – .(tuloksia).

Alekna on yksi Espoossa heinäkuussa pidettävien alle 23-vuotiaiden EM-kisojen kärkinimiä, jos kisoihin osallistuu. Alekna, 20, voitti viime kesänä Münchenin EM-kisoissa mestaruuden ja oli Eugenen MM-kisoissa toinen. Hänen aiempi ennätyksensä oli 69,81. Aiempi 22-vuotiaiden Euroopan tilaston kaikkien aikojen kärki oli Slovenian Kristjan Čehin 70,35

Sambialainen Issam Asinga, 18, jatkoi kevään huippujuoksujaan ja voitti Lubbockin Texasissa 100 metriä ajalla 9,89. Juoksussa oli myötätuulta 3,2 metriä sekunnissa. Viikko sitten Floridan Clermontissa Asinga juoksi ajat 9,86 ja 9,83. Niitä ryyditti 4,1 ja 2,6 metriä sekunnissa puhaltanut myötäinen.

Ghanan James Dadzie tarjosi Lubbockissa Asingalle kovan vastuksen. Kaksikko sai saman ajan ja Asinga vei voiton vain neljällä sekunnin tuhannesosalla. Yhdysvaltain Kennedy Blackmon voitti naisten 100 metriä ennätyksellään 11,06 (+ 1,7). Jamaikan Demisha Roswell oli 100 metrin aitojen nopein ajalla 12,89 (+3,4) (tuloksia).

Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn on hyvässä kevätvireessä.

Camacho-Quinn myötätuulessa 12,29, Jones sallitussa tuulessa 12,44

Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn kiiti Jacksonvillessä East Coast Relays -kilpailussa (tuloksia) 100 metrin aitojen voiton huippuajalla 12,29, mutta juoksussa oli myötätuulta 3,2 metriä sekunnissa. Yhdysvaltain Rayniah Jones oli toinen ajalla 12,63.

Rivakasti Jacksonvillessä liikkui myös kokenut, jamaikalainen pikaviestin MM-ja olympiavoittaja Natasha Morrison. Hän voitti naisten 100 metriä ajalla 10,93 (+ 3,9 m/s). Viime kesänä pikaviestin MM-titteliä Yhdysvaltain joukkueessa juhlinut Melissa Jefferson oli toinen ajalla 10,98.

Des Moinesissa Drake Relays -kilpailussa aitoja juostiin ennätyskelpoisessa tuulessa. Yhdysvaltain Tia Jones voitti 100 metrin aidat ajalla 12,44 (+ 1,1m/s), jolla hän jäi vain kuusi sekunnin sadasosaa ennätyksestään 12,38. Sen hän juoksi viime kesänä.

Yhdysvaltain Tonea Marshall ja Nia Ali olivat toinen ja kolmas ajoin 12,61 ja 12,67. Nigerialainen ME:n haltija Tobi Amusan oli neljäs ajalla 12,69. Miesten 110 metrin aidat voitti Yhdysvaltain Jamal Britt ajalla 13,29 (+ 2,0 m/s).

Crouser 22,38, Kovacs 22,69, Andersen 78,69

Kuulantyönnön hallitseva maailmanmestari Ryan Crouser taiteili Des Moinesissa vesisateen keskellä Drake Relays -kilpailun voiton tuloksella 22,38 (tuloksia). Chase Ealey voitti naisten kilpailun työnnettyään 19,12.

Hallitseva maailmanmestari Brooke Andersen voitti naisten moukarin tuloksella 78,69. Sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 77,54. Andersenilla on nimissään kauden kärkitulos 79,80.

Yhdysvaltaismörssäri Joe Kovacs työnsi Nashvillessä kauden avauksessaan 22,69.

Davis Woodhall 705 myötätuulessa, Burks 695

Jamaikan Ackera Nugent voitti naisten 100 metrin ajat ajalla 12,52 (+ 0,2 m/s) yliopistokisoissa Baton Rougessa Louisianassa (tuloksia) Yhdysvaltain Alia Armstrong oli toinen ajalla 12,56 ja Kanadan Michelle Harrison kolmas (12,93).

Yhdysvaltain Aleia Hobbs jatkoi kevään hyviä juoksujaan ja voitti Louisianassa 100 metriä ajalla 11,04 (+ 1,9). Jacious Sears oli toinen ennätyksellään 11,15. Yhdysvaltain Shamier Little vei 400 metriä ajalla 50,61.

Kenttälajeissa Yhdysvaltain Tara Davis Woodhall ponnisti pituushypyn voittoon huikealla tuloksella 705. Hypyn takana oli  myötäistä peräti 5,9 metriä sekunnissa, joten ennätyskelpoinen tulos ei ole.

Davis Woodhallin muissa hypyissä tuuli oli kuitenkin ennätyskelpoisuuden rajoissa. Tokion olympiakisoissa kuudenneksi ponkaisseen hyppääjän sarja oli: 681 (+1,3), 678 (–0,5), 705 (+ 5,9), 683 (+ 0,5), 686 (+0,8) ja X.

Yhdysvaltain Quanesha Burks oli pituuskilpailussa toinen mainiolla tuloksella 695 (+1,6), jolla hän myös otti kevään maailmantilaston kärkipaikan.

Kendra Harrison ennätykseen 100 metrillä

Yhdysvaltain arvokisajoukkueissa pikaviestissä menestynyt Morolake Akinosun, 28, sivusi seitsemän vuoden takaista ennätystään voittaessaan naisten 100 metriä Fresnossa Kaliforniassa ajalla 10,95. Myötätuulta juoksussa oli 1,1 metriä sekunnissa. (tuloksia)

Pika-aitojen MM- ja olympiakisojen hopeamitalisti Kendra Harrison oli toinen ennätyksellään 11,27. Harrisonin edellinen 100 metrin ennätys 11,35 oli sekin seitsemän vuoden takaa.

Gabby Thomas 49,68, Julien Alfred 10,95

Austinissa Texasissa Yhdysvaltain Gabby Thomas pinkoi 400 metrin ennätyksekseen 49,68. Ajalla hän menee kevään maailmantilastossa toiseksi. Kärkipaikkaa pitää Yhdysvaltain Britton Wilson ajalla 49,51. Thomas kilpaili varttimaililla vasta neljättä kertaa urallaan. Hän oli Tokion olympiakisojen 200 metrillä pronssimitalisti. (tuloksia)

Yhdysvaltain Lynna Irby-Jackson oli Austinin varttimaililla toinen ajalla 50,40 Saint Lucian Julien Alfred voitti 100 metriä mainiolla ajalla 10,95 (+1,8 m/s).

Naisten kiekonheiton olympiavoittaja Valarie Allman voitti lajinsa tuloksella 68,20. Allman on tällä kaudella heittänyt jo 70,25.