Kuusiniemi juoksi toiseksi ennätyksellään Liègessä, Tuuri kolmas

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Santeri Kuusiniemi juoksi 110 metrin aidoissa toiseksi ennätyksellään 13,68 Belgian Liègessä keskiviikkona käydyssä kilpailussa.

Juoksun voitti britti Miguel Perera ajalla 13,64. Myötätuulta juoksussa oli 0,6 metriä sekunnissa.

— Se oli tällä kertaa sellainen alkuvahva juoksu. En myöskään hirveästi törmäillyt aitoihin, eli juoksu oli puhdas, mutta loppu ei ollut niin vahvaimuinen, Kuusiniemi kertaili ennätysjuoksuaan.

Kuusiniemen, 23, aiempi ennätys oli Espoon GP -kilpailussa kuluvan kuun alussa juostu 13,71. Ennätyksellään Kuusiniemi on Suomen kaikkien aikojen tilastossa yhdeksäntenä.

– EM-kisojen ranking rupeaa näyttämään aika hyvältä. EM-kisat ovat ehdottomasti kauden tavoitteena. Nyt edessä on varmaan treenijakson tynkää, Kuusiniemi sanoi.

Heta Tuuri sijoittui naisten korkeushypyssä jaetulle kolmannelle sijalle ylitettyään 181. Hypyt seuraavasta korkeudesta 186 eivät tuoneet ylitystä. Kilpailun voitti seitsenottelun olympiavoittaja Nafissatou ”Nafi” Thiam, joka ylitti 191.