Kuusi venäläistä huippukävelijää antoi positiivisen dopingnäytteen

IAAF: Naiskävelijät miesten 50 km:lle MM-joukkuekilpailussa

Kuusi kansainvälisen tason venäläistä kilpakävelijää on jäänyt kiinni dopingista. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF vahvisti uutistoimisto AP:lle, että kuusi kävelijää antoi positiivisen dopingnäytteen niin sanotussa yllätystestissä Saranksissa Venäjällä kesäkuussa.

Urheilijat on asetettu toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon, kunnes Venäjän yleisurheiluliitto on käsitellyt asian.

Positiivisen dopingtestin antaneiden urheilijoiden joukossa ovat muun muassa Elmira Alembekova ja Mihail Ryzhov. Alembekova voitti toissa kesänä naisten 20 kilometrin Euroopan mestaruuden. Hän käveli helmikuussa kauden kärkiajaksi 1.27.47. Ryzhov oli toissa vuoden MM-kisoissa 50 kilometrillä toinen.

Kiinni jäivät myös 50 kilometrin toissa vuoden EM-pronssimitalisti Ivan Noskov sekä samojen kisojen 20 kilometrin pronssimies Denis Strelkov, vuoden 2010 naisten EM-mitalisti Vera Sokolova sekä Stanislav Jemeljanov. Hän menetti jo aiemman dopingkäryn myötä viiden vuoden takaisin 20 kilometrin EM-tittelinsä.

Venäjän veti yhtä lukuun ottamatta kävelijänsä pois Pekingin elokuisista MM-kisoista. Silloin ei kuitenkaan ollut tietoa, että kuusi urheilijaa oli jo jäänyt kiinni dopingtestissä. Sittemmin myös ainoana venäläiskävelijänä Pekingin MM-kisoihin ilmoitettu Aleksandr Jargunkin vedettiin pois, koska hän oli jäänyt kiinni epo-hormonin käytöstä.