Kuusi suomalaisjuoksıjaa 10000 metrin Euroopan cupiin

Kuusi suomalaisjuoksijaa kilpailee 10000 metrin Euroopan cupissa 28. toukokuuta, Pacéssa, Ranskassa. Miesten kilpailussa Suomea edustavat Hannu Granberg, Antti Ihamäki ja Arttu Vattulainen. Naisten kilpailussa juoksevat Nina Chydenius, Camilla Richardsson ja Alisa Vainio.

– Hienoa, että 10000 metrin matkalla on nyt sellaista leveyttä, että saadaan hyvät joukkueen miesten ja naisten kilpailuun. Hyviä ehdokkaita kilpailuun olisi ollut enemmänkin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kestävyysjuoksujen lajivalmentaja Rami Virlander.

Miesten kilpailussa Granberg ja Ihamäki hakevat ennätyksiään. Granbergin ennätys on huhtikuussa juostu 29.42,70. Aiemmin tänä keväänä puolimaratonin Suomen mestaruuden voittanut Ihamäki juoksi viime vuonna 29.39,09.

– Maratonin EM-rajan viime vuonna rikkoneelle Vattulaiselle kilpailu on vauhdin hakemista maratonia varten, Virlander sanoo.

Naisten kilpailuun hyvävireinen kolmikko

Alisa Vainio on tänä vuonna rikkonut Münchenin EM-kilpailujen maratonin tulosrajan ja on rankingin kautta vahvoilla myös heinäkuisten Oregonin MM-kilpailujen maratonille. Richardsson juoksi hiljattain Lontoossa 10000 metrin ennätyksensä 32.27,65 ja tavoittelee nyt lisää rankingpisteitä ja EM-rajaa 32.20,00.

Chydenius juoksi 10000 metrin ennätyksensä 33.45,79 vuosi sitten Tampereella voittaessaan Suomen mestaruuden. Hän juoksi helmikuussa maratonin 2.32.48 ja tavoittelee EM-maratonille rankingin kautta.

– Kaikki kolme ovat hyväkuntoisia ja selkeästi arvokilpailuihin tähtääviä juoksijoita, Virlander sanoo naiskolmikosta.

Suomen joukkue 10000 metrin Euroopan cupissa Pacéssa, Ranskassa 28.5.

Miehet,

Hannu Granberg Lahden Ahkera, Antti Ihamäki Alajärven Ankkurit, Arttu Vattulainen Joensuun Kataja.

Naiset,

Nina Chydenius Gamlakarleby IF, Camilla Richardsson Esbo IF, Alisa Vainio Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Joukkueenjohto:

Rami Virlander