Kuusela puhkaisi hallissa 80 metriä – Alanen heitti 19-vuotiaiden SE:n

Toni Kuusela sai havittelemansa 80 metrin puhkaisun hallikeihäällä. Kuusela sivalsi toisella yrityksellään 80,46 Mustasaaren Botniahallissa ja nappasi ylivoimaisen voiton.

– Viimeksi heitin täällä reilut 76 metriä. Nyt halusin sen 80 metriä puhkaista, Kuusela viittasi tammikuun lopun harjoituskilpailuun, jossa hän heitti 76,74.

Valmentaja Petteri Piirosen mukaan Kuuselan 80,46 on tiettävästi pisin kilpailuheitto, joka tulppapäisellä hallikeihäällä on Suomessa kilpailussa heitetty.

– Täyttä varmuutta siitä ei ole, sillä mitään tilastoja tästä ei ole, Piironen sanoi.

Kuuselalle 80 metrin kaari kesken talven harjoituskauden kertoi, että harjoittelu etenee toivotussa kurssissa. Kuuselaa kiusanneet polvivaivatkin ovat hellittämässä.

– Tämä kisa näytti itselleni, että harjoittelussa on oltu oikeiden asioiden äärellä ja ollaan aikataulussa. Polvien tilannekin menee eteenpäin. Viikko viikolta tuntuu paremmalta, Kuusela sanoi.

Kuuselan toiseksi pisin heitto Botniahallissa kantoi 77,56 ja olisi sekin riittänyt ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi kilpailussa sijoittui japanilainen Genki Dean tuloksella 71,50.

Kuuselan lähiajan suunnitelmissa on aloittaa kuuden viikon harjoitusleiri Etelä-Afrikassa hieman helmikuun puolivälin jälkeen.

– Toivon mukaan päästään lähtemään lämpöiseen harjoittelemaan, Kuusela sanoi.

Alanen: Nyt hymyilyttää

Hyvässä talvikunnossa on myös Anni-Linnea Alanen, 18, joka voitti naisten kilpailun heitettyään viimeisellä yrityksellään 51,78. Tulos on Suomen halliennätys 19-vuotiaiden ikäluokassa. Edellinen ennätys oli Jelena Jaakkolan 13 vuotta sitten heittämä 51,63.

– Nyt hymyilyttää, kun olen päässyt takaisin kuntoon vaikean kesän jälkeen, Alanen sanoi.

Alasen kiusana viime kesänä oli mm. flunssaa ja kyynärpäävaivaa, mutta marraskuusta lähtien harjoittelu on sujunut hyvin ja tuonut tulosta.

– Kaikki on nyt mennyt tosi hyvin. Tämä vaan oli kilpailuna huono. Kroppa oli aika tahmea. Viimeisellä heitolla piti pistää kaikki peliin, että sain kelpo tuloksen, Alanen kuvasi SE-heittoaan.

Yleisurheilutuloksia/Vaasa

Mustasaari, Botniahalli:

Keihäskilpailu:

Miehet, keihäs: 1) Toni Kuusela KuortKu 80,46, 2) Genki Dean Japani 71,50, 3) Yuta Sakiyama Japani 69,21, 4) Jaakko Hauta-aho TöysVe 68,22, 5) Kennosuke Sogawa Japani 66,90, 6) Juho Järvinen KarstKi 65,13.

Naiset: 1) Anni-Linnea Alanen VaasVa 51,78, 2) Yuka Sato Japani 50,97.