Kuusela ja Alanen parhaassa heittovireessä Botniahallin treenitapahtumassa – VIDEO

Toni Kuusela ja Anni-Linnea Alanen heittivät voittotulokset Vaasan kupeessa Botniahallissa käydyssä keihäänheiton harjoituskilpailussa, joka toteutettiin Suomi-Japani -mittelönä.

Kuusela oli miesten kilpailun paras heitettyään hallikeihäällä 76,74. Alanen oli naisten kisan ykkönen hyvällä tuloksella 52,28. Kyseessä oli kilpailuna toteutettu harjoitustapahtuma, ei siis virallinen kilpailu.

– Kilpailu on se, mikä kehittää ja kilpailemistakin on hyvä treenata. Kun meillä on Kuortaneella harjoittelemassa kolme kovaa japanilaista, pyydettiin heidät mukaan ja saatiin hyvä harjoitus, Kuusela kertoo.

Japanilaisista Yuta Sakiyama tarjosi Kuuselalle parhaan vastuksen. Hän heitti toiseksi tuloksella 72,45. Viime kesänä 84,05 heittänyt Genki Dean oli kolmas tuloksella 72,41 ja Suomen Jaakko Hauta-aho neljäs heitettyään 67,50.

– Ajatuksena tässä oli saada laatua ja panosta heittoharjoitukseen. Kun kisataan, kaikkien keskittyminen on toista kuin tavallisessa treenissä. Tämä kertoi myös, että missä kukin menee heittokunnon suhteen, Kuuselan valmentaja Petteri Piironen sanoi.

Kuusela heitti kahdesti yli 76 metriä ja oli tyytyväinen.

– Ne olivat nyt talven ensimmäiset heitot avoimeen tilaan. Tyytyväinen olen, pankkiin jäi vielä sopivasti, Kuusela sanoo.

Tyytyväinen oli Piironenkin.

– Vaikka kyse oli leikkikisasta, tekeminen muuttuu puristamiseksi, kun kilpaillaan. Se on vielä Tonin haaste. Itse ajattelin etukäteen, että se on hyvin, jos hän heittää 77 metrin tuntumaan, Piironen sanoi.

Harjoituskilpailun Suomi-Japani -mittelössä laskettiin yhteen Suomen ja Japanin kolmen heittäjän kaikki kuusi heittoa. Suomen kolmikko vei mittelön 1477,45–1412,90.

Mustasaari:

Botni-halli:

Harjoituskilpailu, tulokset eivät ole virallisia:

Miehet, keihäs: 1) Toni Kuusela Suomi 76,74 , 2)  Yuta Sakiyama Japani 72,45, 3) Genki Dean Japani 72,41, 4) Jaakko Hauta-aho Suomi 67,50, 5) Kennnosuke Sogawa Japani 66,67, 6) Juho Järvinen Suomi 64,40.

Naiset: 1) Anni-Linnea Alainen 52,28, 2) Yoka Satu Japani 48,90.