Kuulahaveri vaati kuolonuhrin, aikataulu Felixin tuplan esteenä

Felixin tuplahaave romuksi

Veteraanisarjan kuulantyöntäjä kuoli hiljattain Aucklandissa Uudessa-Seelannissa kilpailua edeltäneen lämmittelyn aikana sattuneessa onnettomuudessa.

Mt Smart Stadionilla 75-79-vuotiaiden sarjaan osallistunut heittolajien harrastaja sai kuulan päähänsä ja kuoli reilu viikko myöhemmin.

3news- kanavan mukaan Uuden-Seelannin yleisurheiluliitto ja maan Aikuisurheiluliitto tutkivat onnettomuutta.

Aikataulu kiusaa Felixin olympiatuplahaavetta

Konkarivalmentaja Bobby Kersee harmittelee Rio de Janeiron olympiakisojen yleisurheilun aikataulua, joka tekee naisten 200 ja 400 metrin tuplaamisen erittäin haastavaksi.

Tuo tupla on kuitenkin Kerseen valmentaman Allyson Felixin ajatuksissa. Felix aikoo juosta molemmat matkan Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa heinäkuussa.

Riossa Felixin pitäisi nykyisen aikataulun mukaan juosta 200 metrin alkuerät tunti ja 15 minuuttia ennen 400 metrin finaalia.

Kersee kertoi uutistoimisto Reutersille, että hän yrittää saada olympia-aikatauluun muutosta yhdessä Yhdysvaltain yleisurheiluliiton kanssa.

Rupp: MM-halleihin vai maratonille?

Kestävyysjuoksija Galen Rupp miettii yhä osallistumista maratonin Yhdysvaltain olympiakarsintaan. Hän voitti Portlandissa viikonvaihteessa puolimaratonin ajalla 1.01.20. Se varmisti hänelle paikan Yhdysvaltain maratonin olympiakarsintakisaan, joka juostaan helmikuussa Los Angelesissa.

– Hyvä juoksu. Olen siihen ılman muuta tyytyväinen. En oikein tiennyt mitä odottaa, 10 000 metrin olympiakakkonen arvioi Portlandin juoksuaan oregonlive.comille.

Rupp kertoi, että hän ja valmentajansa Alberto Salazar eivät ole vielä päättäneet talven suunnitelmista. Portlandissa olisi tarjolla maaliskuussa MM-hallit. Ruppin mukaan maraton tai MM-hallit ovat talven ohjelmassa.

Dunfee käveli Kanadan ennätyksen 3.43.45

Kanadalainen Evan Dunfee, 25, paransi 50 kilometrin kävelyn kotimaansa ennätystä yli kolme minuuttia lukemiin 3.43.45 Melbournessa käydyssä kilpailussa. Hänen oma entinen ennätyksensä oli Pekingin MM-kisoissa 12. sijan tuonut 3.49.56.

Australian Chris Erickson oli kilpailussa toinen (3.54.10) ja Etelä-Afrikan Marc Mundell kolmas ajalla 3.54.12, joka on Afrikan ennätys.

– Olen kovassa kunnossa, mutta en oikein tiennyt, että tuleeko tästä vaikea vai vauhtikisa. Tein päätöksen yrittää (ennätystä) vasta kolmen kilometrin kävelyn jälkeen, Dunfee tuumi IAAF:lle.

Melbournen kisan tulokset