Kuortaneen keihäskonferenssissa huippukattaus asiantuntijoita: Kirt, Chopran valmentaja Bartonietz, Pukstys, Terseus Liebenberg

Kuortaneen kansainvälinen keihäskonferenssi kokoa lajin huippuosaajia Kuortaneen Urheiluopistolle 16.-17. marraskuuta.

Magnus Kirt avaa keihäskonferenssissa uraansa, jonka aikana hän heitti Viron ennätyksen 90,61 ja otti mitalin MM -ja EM-kisoista. Kirt on sittemmin ollut mukana keihäänheiton valmennustehtävissä Audenteksen urheilukeskuksessa Tallinnassa. Viime kesänä hän valmensi Gedly Tugin alle 23-vuotiaiden EM-hopealle.

Olympia- ja MM-voittaja Neeraj Chopran kokenut saksalaisvalmentaja ja biomekaanikko Klaus Bartonietz avaa Kuortaneella intialaisheittäjän harjoittelua vuosilta 2021-2023.

Yhdysvaltain keihäänheiton näkymistä kertoo ex-huippuheittäjä ja Suomessakin aikanaan usein kilpaillut Tom Pukstys, joka toimii keihäänheiton valmennustehtävissä Samfordin yliopistossa Birminghamissa Alabaman osavaltiossa.

Bartonietz ja Pukstys vetävät myös harjoitusdemot samoin kuin Kuortaneen valmennuskeskuksen fysioterapeutti Ida Voutilainen, jonka demon aiheena on vammojen ennaltaehkäisy.

Liebenberg käy läpi pitkään valmentajan uraansa

Eteläafrikkalainen Terseus Liebenberg kertoo Kuortaneella pitkästä valmennusurastaan, jonka aikana hän valmensi Marius Corbetin Ateenan 1997 MM-kisojen mestariksi ja Sunette Viljoen olympiahopealle Rio de Janeron kisoissa 2016.

North-West Universityn (NWU) Potchefstroomin kampuksen ja sen valmennuskeskuksen palveluksessa Liebenberg on valmentanut monia muitakin eteläafrikkalaisten keihäänheittäjiä, kuten Jo-Ané van Dykiä  ja Johann Grobleria. Hän on toiminut myös Budapestin MM-kisojen keihäänheiton pakistanilaisen hopeamitalistin Arshad Nadeemin taustajoukoissa.

Keihäänheiton terveys- ja vammariskeistä Kuortaneella puhuu Huippu-Urheilun Instituutti KIHUn lääkäri Krista Tapaninaho. KIHUn asiantuntija Miika Köykkä puolestaan kertoo loukkaantumisriskin ja suorituskyvyn arvioinnista keihäänheitossa.

Lisätiedot, ilmoittautumiset (suomalaisosallistujille ilmoittautuminen on auki 5.11. saakka)

https://www.kuortane.com/worldjavelin.html