Kuortaneella luvassa pitkiä keihäskaaria – kärkiniminä Vetter, Walcott, Vadlejch, Etelätalo, Barber

Kuortane Games tunnetaan kovista keihäskisoista, eikä kuluva vuosi tee poikkeusta. Kesäkuun 17. päivän kisoissa nähdään lajin huippunimistä ainakin Saksan Johannes Vetter, Trinidadin Keshorn Walcott, Tshekin Jakub Vadlejch sekä Lassi Etelätalo.

Naisten kilpailun kärkinimi on hallitseva maailmanmestari Australian Kelsey-Lee Barber.

Vetter voitti keihäänheiton Kuortaneella 2020 ja 2021. Voitoista jälkimmäisen hän kuorrutti rikkomalla yli 20 vuotta vanhan kenttäennätyksen tuloksella 93,59.

– Kilpailen Kuortaneella todella mielelläni aina, jos se on suinkin mahdollista. Haluan olla puolustamassa kenttäennätystäni, Vetter sanoo.

Olympiavoittaja Walcott on tasaisen varma heittäjä, jonka viime kauden pisin heitto kantoi 89,07 ja edelliskaudella 89,12. Tuloksista jälkimmäinen syntyi Kuortaneella.

Vadlejch oli viime kesän MM-kisoissa kolmas ja EM-kisoissa toinen ja heitti ennätyksekseen 90,88. Tshekki on aloittanut kuluvan kauden tuloksin 88,38 ja 88,63. Etelätalo oli viime kesän MM-kisoissa kolmas ennätyksellään 86,44.

Naisten kilpailun kärkinimi Kelsey-Lee Barber jahtaa elokuussa Budapestissa jo uransa kolmatta MM-titteli. Hänen ennätyksensä on 67,70 metriä.

Kuortane Games alkaa Kuortaneen yleisurheilukentällä lauantaina 17.6. klo 15.30.