Kuortane Games nousi Silver-tasolle: ”Budjetti nousee ainakin 0,5 miljoonaan euroon”

 Kuortaneen Motonet GP -kilpailu, joka tunnetaan myös Kuortane Games -nimellä, nousee ensi kesänä Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) Continental Tour -kilpailusarjan kakkostasolle, eli Silver-sarjaan.

– Kuortane Games on ensi kesänä rankingarvoltaan Suomen toiseksi arvokkain kisa. Edellä on vain Paavo Nurmi Games, joka on kultatason kilpailu, sanoo kisojen pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Kilpailun statuksen nousu tarkoittaa lisää kansainvälisen huipputason urheilijoita ja isompia palkintorahoja. Kisojen budjetti kasvaa 150 000 eurosta vähintään 0,5 miljoonaan euroon.

– Voisi sanoa, että Kuortaneella olosuhteet kisoille ovat maailman parhaat. Harjoittelumahdollisuus, kilpailu ja majoitus ovat samassa paikassa. Tämä auttaa osaltaan myös urheilijahankinnoissa. Kisoilla on erittäin hyvä kansainvälinen maine ja monet huippunimet ympäri maailmaa haluavat kisata juuri siksi Kuortaneella, sanoo kisojen ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Tero Heiska.

– Ensi vuoden urheilijanimiä aletaan kasaamaan nyt ja kiinnostuneita on jo. Muun muassa eräs viime vuonna kenttäennätyksen tehnyt urheilija on jo ilmoittanut halustaan kisata Kuortaneella.

Kesällä 2022 Kuortaneen kilpailut alkavat 18.6. alkuillasta ja ne näkyvät myös Ylen kanavilla.