Kunniakierroskausi rysähti liikkeelle Laihialla

Kunniakierroskausi rysähti liikkeelle Laihialla

Kunniakierroskauden ensimmäinen viikko käynnistyi positiivissa merkeissä, kun kaikki seurat onnistuivat hyvin omalla tasollaan. Varsinkin Turun Urheiluliiton palaaminen 10 000 euron kerhoon oli tärkeää esimerkin näyttämistä pienemmille seuroille.
 

01.05. Laihian Lujan Kunniakierrostapahtuma avasi kunniakierroskauden jo perinteeksi muodostuneella tavalla. Vappupäivän saldo oli komea, vaikka 9000 euron keräystavoitteesta hieman jäätiin. Lujalaiset iskivät pöytään 8284 euron tuloksen, joka tulee nousemaan vielä viimeisten listojen palauduttua noin 8500 euron tuntumaan, arvioi Lujan KK-vastaava Jouni Rintamäki.

Laihian tapahtuman osallistujat saivat nauttia aurinkoisesta kelistä. Kaikkiaan noin 100 henkilöä oli mukana ja heistä 43 kiersi kenttää ja kuntoili tunnin ajan.

Yhteisen verryttelyn jälkeen EPU:n KK-vastaava Ilpo Kaukoranta piti kuulutuksellaan yleisön sekä osallistujat ajantasalla juoksun aikana. Juoksun jälkeen Kaukoranta huomioi ansioituneita kerääjiä EPU:n palkinnoilla.

Lujan kovin kerääjä oli jälleen odotetusti Harri Yli-Huita (kaikkien aikojen 91.), jonka kova keräystulos ei näyttäydy oikealla tavalla Laihian ulkopuolella tai tilastoissa. Yli-Huita kerää tukijoita usean henkilön nimiin ja kaikista kerätyistä tukijoista syntyy 4700-4800 euron potti, josta vain 1700 euroa menee tilastoihin hänen omalla nimellään.

03.05. NÅID:issa Kunniakierros-kampanja alkoi Nagu IF:n tapahtumalla. Kaikkiaan noin 40 osanottajan voimin seura haali kokoon 3 799 euroa, mikä on seuran toiseksi paras tulos kautta aikojen. Tulokset on syötetty jo tallennusohjelmaan, joka sai kehuja seuraväeltä. Näin ollen Nagu IF:n virallinen keräystulos näkyy jo ensi viikon raporteissa.

NÅID:ssa tapahtuvat jatkuvat ensi torstaina 12.5., kun vuorossa ovat Esbo IF, Kyrskslätt IF ja Hangö IK. Odotukset ovat silloin korkealla, sanaili NÅID:n KK-päällikkö Glenn Lignell.

03.05. Turun Urheiluliiton tapahtumassa nautittiin loistavasta säästä ja juoksijoita lähti liikkeelle aikaisempia vuosia enemmän. Myös kerääjiä oli enemmän kuin aikaisemmin, iloitsi TuUL uusi KK-vastaava Emma Hyvärinen. 

Paikalla oli 83 juoksijaa, joista osa juoksi cooperin ja osa koko tunnin. Myös seuran urheilukoulu- ja valmennusryhmistä olivat lähes kaikki paikalla, joten hyvin sujuneessa tapahtumassa riitti vilskettä.

Alustavasti kasassa on 6 836 euroa, mutta keräyksemme jatkuu vielä. Paras kerääjä tähän mennessä on 11-vuotias Minttu Laurila 1 955€. Hän kyllä sanoi jatkavansa keräystä vielä. Tapahtumassa lasketusta potista puuttuu vielä suurkerääjien Bertel Karlstedt ja Leo Laaksosen listat, joten odotettavissa on merkittävää lisäystä kokonaistulokseen. Uskon, että saavutamme reilusti yli kymppitonnin tuloksen, kertoi etelän leirille suuntaava Hyvärinen.
Turun Urheiluliiton facebook sivulta löytyy video juoksun alusta. Katso se tästä
ps. 19-vuotias Hyvärinen on koko Suomen nuorin KK-seuravastaava.

04.05. Liperin Taimi avasi Pohjois-Karjalan tapahtumaketjun ja tuloksena oli perinteinen 3 100 euron tulos. Jutta Kurjen ottamat kuvat alla kertovat tapahtuman hyvästä fiiliksestä.

Toukokuun alkuun mennessä Kunniakierrokseen on ilmoittautunut mukaan 145 seuraa, joka enteileen noin 170-180 seuran kokonaismäärää. Tähän mennessä seurojen yhteenlaskettu tulostavoite on 996 000 euroa, joka tarkoittaa vajaan 6900 euron keräyskeskiarvoa per seura. Tällä matematiikalla voidaan leikitellä niin, että 180 seuran keräämänä kokonaistulos olisi reilut 1,2 miljoona euroa. Toivottavasti seurat lähtevät mukaan talkoisiin ja pääsevät asettamiinsa tulostavoitteisiin, kokonaispotti olisi järisyttävän kova!


kunniakierros_liperi2.jpg

kunniakierros2016_liperi1.jpg