Kunniakierroksen voi nyt tehdä näin: lenkkeile tai auta ystävää ja tue samalla seuraa

Kunniakierroksen voi nyt järjestää koronavirusepidemian tuomien kokoontumisrajoitusten aikana kokonaan uudella tavalla ja tukea seuran taloutta. Vaihtoehtoisessa mallissa jokainen voi olla mukana Kunniakierroksella esimerkiksi samalla kun käy kävelyllä tai juoksulenkillä.

Vaihtoehtoinen tapa järjestää Kunniakierros toimii näin:  Seura ideoi haastetapahtuman ja hankkii kerääjät, jotka haastavat mukaan osallistujia, yksityisiä henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä. Esimerkiksi niin, että haasteena on 4-5 kävely -tai juoksulenkkiä viikossa tai kahdessa viikossa. Haasteen suorittanut lahjoittaa 20-25 euroa (5 euroa per lenkki) seuralle ja haastaa halutessaan mukaan jonkun tutun tai tuttavia. Haaste voi myös olla vaikka kauppareissu, pihapiirin kevätsiivous tai koiran ulkoilutusta apua tarvitsevalla.

Seuraavasi seura luo haasteesta Kunniakierros-tapahtuman tietoineen ja kuvineen Kunniakierros.fi-sivustolle. Seuran kerääjät lähettävät Kunniakierros-applikaation kautta sähköpostilla kutsun tukijoilleen tai haastavat perinteisesti soittamalla, viesteillä tai somessa.  Osallistujat saavat tukimaksusta aikanaan laskun sähköpostiinsa. Seurat voivat mainostaa omia haasteitaan, esim. urheilijatervehdyksinä, somekanavissa ja tiedottamalla niistä nettisivuilla.

Tarkempi kuvaus vaihtoehtoisesta Kunniakierroksesta löytyy sivun alaosan liitteestä, jossa aiheesta esite.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti. Kunniakierrosperinne on jatkunut jo yli 30 vuotta ja seurat ovat keränneet varoja toimintaansa yli 33 miljoonaa euroa. Kampanjan tuotto käytetään yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä ja SUL:ssa.

Minimitukisumma on 15 euroa ja käteismaksuja ei saa kerätä. Luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina kunniakierrostapahtuman jälkeen.

Kunniakierros_esite_A5_200407_03

Kunniakierroksen nettisivut