Kumpulainen Katajan yleisurheilun valmennuspäälliköksi

Kumpulainen Katajan yleisurheilun valmennuspäälliköksi

Joensuun Katajan yleisurheilujaosto on valinnut uudeksi valmennuspäälliköksi Jarkko Kumpulaisen. 45-vuotias Kumpulainen on valmentanut aktiivisesti yleisurheilussa vuodesta 1989. Kumpulaisen valmennettaviin on kuulunut muun muassa EM-kisoissa hyppäävä Kristiina Mäkelä.

Kumpulainen on toiminut muun muassa maajoukkueen leirivalmentajana kolmiloikassa, alueleirivalmentajana korkeudessa sekä kouluttajana aitajuoksu-, korkeus- ja loikkakarnevaaleilla.

Orimattilan Jymyn valmennuspäällikkönä oman toimen ohella lähes 10 vuotta puurtanut Kumpulainen on koulutukseltaan ammattivalmentaja. Kumpulaisen valmennushistoriassa on myös koripallovalmennusta kovalla tasolla. Tällä hetkellä kartoittajana toimiva Kumpulainen aloittaa täysipäiväisen valmennuspäällikön tehtävät syyskuun ensimmäisenä päivänä.

– Minulla on aina ollut kova halu tehdä töitä urheilun ammattilaisena. Siksi olen ammattivalmentajantutkinnon käynyt. Katajaan ja Joensuuhun tulen todella mielelläni. Odotan innolla tapaamisia seuraihmisten ja erityisesti nuorten urheilijoiden kanssa. Saan nyt vaihtaa neljännesvuosisadan intohimoisen harrastamisen työksi Katajan yleisurheilun valmennuspäällikkönä, Kumpulainen kertoo.

Katajan yleisurheilu oli ison valinnan edessä keväällä, kun aiemmin valmennuspäällikkönä toiminut Anssi Vänskä siirtyi Lieksaan seurakoordinaattoriksi.

– Piti miettiä, mihin seurana haluamme kehittyä. Anssi loi valmennuspäällikkönä hyvän pohjamassan, josta pitäisi sitten ottaa seuraava askel urheilullisempaan suuntaan, toteaa jaoston toiminnanjohtaja Tomi Pyylampi.

 Valmennuspäällikön tehtävää haki kymmenkunta potentiaalista hakijaa, joista haastatteluiden perusteella Kumpulainen valikoitui parhaiten toivottua kehityssuuntaa toteuttavaksi henkilöksi.

–  Kyllä pitkä ja lajikirjoltaan kattava valmennuskokemus painoivat vaakakupissa eniten valintaa tehdessä. Toki myös miehestä silmin nähden huokuva into kehittää valmennustoimintaa helpotti valintaa. Onhan se rohkeaa lähteä noin vakiintuneesta työstä ja kotipaikasta tänne satojen kilometrien päähän toteuttamaan itseään, Pyylampi jatkaa.

Kesän ajan valmennuspäällikön virkaa Katajassa hoitaa Anssi Liimatta.