Kultainen Keihäs Vantaalla tänään: Livetulokset ja aikataulu – Alanen ei aio luopua Keihäänheittäjä-patsaasta – Laine ja Narvi avaavat kilpailukauden

Kultainen Keihäs -kilpailu kerää lauantaina Vantaan Myyrmäen kentälle naisten keihäänheiton kotimaan parhaimmistoa Anni-Linnea Alasen, Julia Valtasen, Jatta-Mari Jääskeläisen ja Emilia Karellin johdolla. Miesten kilpailussa kevään ensimmäiset kilpailuheitot sivaltavat mm. Teemu Narvi ja Topias Laine.

Laineen viime kausi jäi torsoksi kahden kylkioperaation takia. Nyt takana on ehjä ja onnistunut harjoituskausi.

– Pääsin nyt leirillä ensimmäistä kertaa ulos heittämään pitkiä heittoja. Siellä huomasi, että treenikausi on tuottanut tulosta. Olen takaisin sellaisessa heittämisessä, mikä tuntuu hyvältä, Laine kertaili hiljattain päättyneen Teneriffan leirin tuntoja.

– Viime kausi jäi vähän vaiheeseen, kun toinen kylkileikkaus tuli juuri ennen kauden alkua, mutta kroppa saatiin syksyn mennessä hyvään kuntoon ja nyt olen pysynyt kunnossa.

Laineen lyhyeksi jääneen viime kauden paras heitto kantoi 77,14. Ennätys on toissa vuonna alla 23-vuotiaiden EM-tittelin tuonut 81,67. Narvi heitti viime kesänä 79,73. Hän avaa kilpailukauden Vantaalla ja jatkaa sitä reilun viikon kuluttua Kööpenhaminassa.

Alanen ei aio luopua Keihäänheittäjä-kiertopalkinnosta

Kultainen Keihäs -kilpailussa naisten kilpailun voittaja saa vuodeksi haltuunsa Leo Pusan lahjoittaman Keihäänheittäjä-kiertopalkinnon. Nyt palkinto on viime vuonna kilpailun voittaneella Anni-Linnea Alasella, eikä hän halua luopua siitä.

– Haluan ehdottomasti palata Keihäänheittäjä-patsaan kanssa kotiin, Alanen sanoo.

Alanen valmistautuu kauden avauskilpailuun luottavaisena. Elokuun lopussa tehty kyynärpääoperatio ja sitä seurannut kuntoutus onnistuivat, eikä harjoituskaudella ole ollut takaiskuja.

– Omat odotukset Vantaan kilpailun suhteen ovat tosi hyvä. Pyrin heittämään heittämään paineitta. Minulle tärkeintä olisi heittää perushyvä sarja, josta näkee, että kokonaistaso on noussut. Lähden toki tavoittelemaan heti omaa ennätystä. Sitä on ihan realistista odottaa, Alanen sanoo.

Parhaimmillaan 59,52 heittäneen Alasen tapaan kiertopalkinnon haltijaksi tavoittelevat muun muassa Julia Valtanen, Emilia Karell, Jatta-Mari Jääskeläinen ja Saara Lipsanen.

Valtanen oli viime kesän kotimaan tilastokakkonen heitettyään 57,10. Karell on Alasen tapaan Espoossa heinäkuussa käytävien alle 23-vuotiaiden EM-kisojen potentiaalisia suomalaisnimiä. Hän kohensi ennätyksensä talvella hallissa lukemiin 56,43.

Kultainen Keihäs heitetään Vantaan Myyrmäen yleisurheilukentällä lauantaina 20. toukokuuta.Naisten keihäskisa alkaa kello 13 ja miesten keihäskisa kello 14.30.

Kultaisen Keihään järjestää yleisurheiluseura Vantaan Salamat.

Livetulokset:

https://live.tuloslista.com/12856

Kilpailun aikataulu:

Klo 11.00    Parakeihäs

Klo 13.00    Naisten keihäs

Klo 14.30    Miesten keihäs

Osanottajalistaus Kultaiseen Keihään verkkosivuilla: https://kultainenkeihas.fi/