Kujanpäältä väkevä kauden avaus Pajulahti-hallissa: ”Hyvää tekemistä, vaikka kroppa ei ollut hyväntuntuinen” – VIDEO

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää avasi kilpailukauden väkevästi voitolla seiväshypyn talvikarnevaalin miesten kilpailussa Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa. Kujanpää ylitti 550, joka on kuluvan vuoden paras tulos Suomessa. Hallikauden kärki on kuitenkin Mikko Paavolan joulukuinen. 554.

Hallikauden avaus oli Kujanpäälle uran paras. Hän päätti kilpailun 560:n yrityksiin.

– Ihan hyvää tekemistä, vaikka kroppa ei ollut mitenkään hyväntuntuinen, Kujanpää sanoi.

Kujanpään mukaan harjoituksissa hypyt eivät ole sujuneet aivan samaan malliin.

– Syksy ja talvi on ollut tahmeaa, kerran olen päässyt 520 kotona. Nyt viime viikon olen levännyt. Tein yhden hyppytreenin ja muutaman verryttelyn, Kujanpää sanoi.

Kujanpää aloitti kilpailun viidestä metristä, joka meni toisella yrityksellä, samoin kuin 550. Muut korkeudet menivät ensimmäisellä yrittämällä. 560:n yrityksissä Kujanpään mukaan puhtia oli, mutta tekniikka takkusi.

– Yläkäsi jäi myöhään. Seiväs löi käsille sen verran, ettei vauhti siirtynyt sinne riittävän tehokkaasti. Ja samalla hypyn hallinta vaikeutui. 550:n ylityksessäkin hypyn loppu hajosi ja aukesi. Ei mikään kaksinen hyppy, mutta tästä on hyvä jatkaa, Kujanpää tuumi.

Holttinen: Kelvollinen kauden alku

Someron Esa Tommi Holttinen oli toinen 540:n ylityksellä.

– Kelvollinen kauden alku, paras koskaan, joten siihen täytyy olla tyytyväinen,. Nyt olen kuitenkin treenannut vielä ihan kovaa, Holttinen sanoi.

– Vähän yllätti tuo 540 omaan fiilikseen nähden. Se kertoo, että on tullut kehitystä ja varmuutta.

Holttisen mukaan syksyn harjoittelu on sujunut koko lailla ongelmitta.

– Joulun jälkeen olin vähän flunssassa. Tuntui, että se vei vähän tehoja. Mutta sieltä ollaan nyt nousemassa, Holttinen sanoi.

Laihian Lujan Juho Alasaari oli kolmas ylitettyään 515. Hän ylitti viikko sitten Kuortaneella halliennätyksensä 520 ja päätti Pajulahti-hallissa kilpailuun yrityksiin 530:sta, mutta ne eivät tällä kertaa tuottaneet ylityksiä.

LAHTI, Pajulahti 16.1.2021 Seiväshyppääjien talvikarnevaali

Miehet,

Seiväs: 1) Urho Kujanpää TP 550, 2) Tommi Holttinen SomEsa 540, 3) Juho Alasaari LaihLu 515, 4) Tomas Wecksten KarhU 500, 5) Anton Kunnas SibVa 460.

Naiset,

Seiväs: 1) Elina Lampela OP 430 (kkk), 2) Emma Rovasalo HyvinskSU 385, 3) Minttu Koskiaho KarijTa 355, 4) Vanessa Lindberg RiihimKi 340.