Kujanpää taivutti kärkituloksen, 556 lähellä (katso video)

Kujanpää taivutti kärkituloksen

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti Pajulahti-hallissa seiväshypyn talvikarnevaalien pääkilpailun ylitettyään 545. Hän oli erittäin lähellä ylittää ennätyksensä 556. Kujanpään voittotulos on alkukauden kotimainen kärkinoteeraus.

Kujanpään mukaan ennätyksen nostaminen talven aikana 565:een, joka on maaliskuisten Glasgow´n EM-hallien tulosraja, on täysin mahdollista.

– Juoksu tulee nyt hyvin, mutta maastalähdössä on vielä parannettavaa. Siksi törmäys seipääseen ei ollut paras mahdollinen, ja se vaikuttaa heilahdukseen, Kujanpää sanoi.

Kujanpää ylitti 545 kolmannellaan, korkealla hypyllä. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 556 ensimmäinen oli lähellä onnistua, eivätkä huonoja olleet kaksi muutakaan.

– Ensimmäinen yritys oli hyvä ja viimeisessäkin oli hyvin energiaa, mutta se meni hieman läpi, Kujanpää viittasi siihen, että hyppyyn olisi voinut vaihtaa jäykemmän seipään.

Someron Esan Tommi Holttinen oli toinen sivuttuaan kauden parastaan 525. Holttinen pudotti sitten kaksi kertaa korkeudesta 535 ja kerran 545:stä.

– Se oli minulle ensimmäinen kilpailu 16 askeleella. 525:n jälkeen tuli sen verran kovaan tahtiin hyppyjä, etten ollut siihen täysin valmis, kun kyse oli 16 askeleen hypyistä, Holttinen kertaili.

Näin lähellä oli Urho Kujanpäällä 556:n ylitys

,

Andersson voitti naisten kilpailun

Esbo IF:n Saga Andersson voitti naisten kilpailun ylitettyään 415, mutta edellytyksiä tuntuvasti parempaan tulokseen oli. Andersson yritti kilpailun voiton ratkettua kolmesti korkeudesta 430. Yrityksistä kaksi viimeistä ja varsinkin viimeinen olivat lähellä onnistua.

– Juoksu tuli hyvin ja hypyn rytmi oli hyvä, mutta ajattelin hypätessä liikaa tekniikkaa, Andersson kertaili parhaita yrityksiään korkeudesta 430.

Anderssonin valmentaja-isän Björn ”Nalle” Anderssonin mukaan Sagan hyppyyn haettiin pientä tekniikkamuutosta perjantaina Pajulahti-hallissa hypätyn kisan jälkeen. Tuon kisan Andersson voitti ylitettyään 420.

– Perjantain kilpailussa Sagalla oli seiväs liian kaukana vartalosta ylös mennessä. Nyt yritettiin pitää sitä lähempänä, Andersson totesi. 

Naisten kilpailua latisti Minna Nikkasen ja Aino Siitosen poisjäänti. Kumpikin joutui jättämään kilpailun väliin sairastumisen takia.

Yleisurheilutuloksia/Seiväskarnevaalit

Pajulahti, Lahti:

Seiväshypyn talvikarnevaalit:

Miehet, seiväs: 1) Urho Kujanpää TampPy 545 (kkk), 2)  Tommi Holttinen SomE 525, 3)  Santtu Koskiaho KarijTa 505, 4)  Veeti Vesalainen LahdA 480, 4)  Jami Siira TampPy 480, 6)  Einari Välimäki NoormNo 450,.

Naiset, seiväs: 1) Saga Andersson EsboIF 415, 2) Henriikka Könönen KuivAu 400, 3) Anna Gordon Britannia 385, 4) Laura Ollikainen VarkKV 385, 5) Maria Kytölä NurmijYU 355, 6) Kaede Okawa Japani 320.