Kujanpää ja Wecksten Liikuntamyllyssä: Hyvä hyppytreeni ja lystinpitoa (video)

Kujanpää ja Wecksten Liikuntamyllyssä: Hyvä hyppytreeni ja lystinpitoa  (video)

Seiväshyppääjät Tomas Wecksten ja Urho Kujanpää yhdistivät huvin ja hyppyharjoituksen Liikuntamyllyn kutsukilpailussa, jonka yhteyteen United Pole Vaultersin Jussi Autio järjesti leikkimielisen molemminpuoleisen seiväshypyn MM-kilpailun.

Kokemus oli mieleenpainuva erityisesti Kujanpäälle, joka ei ollut koskaan aikaisemmin edes kokeillut niinsanotusti väärältä puolelta hyppäämistä.

Kujanpää voitti kutsukilpailun ylitettyään kovan harjoitusviikon päätteeksi hyvillä hypyillä ensin 522 ja sitten 532. Vasemmalta puolelta Kujanpää ylitti 352, joten yhteistulosta kertyi 884. 

Kujanpää ehti tovin olla ”ME-mies” ennen kuin varsinaisessa kilpailussa 512 taivuttanut Wecksten meni ”väärältä puolelta” 412 ja sai yhteistulokseksi 924.

– Minulle tämä oli harjoituskisa joka palveli oikein hyvin tarkoitusta. Olisi itse asiassa pitänyt kisan lopussa vaihtaa jäykempään seipääseen, mutta niitä ei ollut mukana. Nyt oli käytössä samat otteetkin kuin normaalin kilpailun alussa, Kujanpää kertasi kutsukilpailua.

 

Videolla Urho Kujanpään 522 ja 532 hypyt, sekä Tomas Weckstenin väärältä puolelta hyppäämät 392 ja 412 ja Kujanpään 352.

,

”Silkkaa lystinpitoa”

Väärältä puolelta hyppääminen oli Kujanpäälle lystinpitoa. Ensikertalaisena hän ei yrittänyt taivuttaa seivästä.

– Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, miten seiväs noin päin taipuu. Siihen nähden, etten ollut ikinä edes kokeillut tätä, se meni yllättävän hyvin. Tämä oli puhtaasti hauskapitoa, Kujanpää kertaili.

Wecksten oli samoilla linjoilla.

– Tällä viikolla tehtiin vain yksi hyppytreeni ja tämä oli se toinen. Nyt oli vähän kevyempi viikko, joka on harjoituksissa nimetty kilpailuviikoksi ja tässä tuli sellainen pikku kilpailu, Wecksten tuumi.

Wecksten on hypännyt ennenkin toiselta puolelta. Viime kesänä meni Somerolla väärältä puolelta 415 ja harjoituksissa on ylittynyt 420.

 –Se jännä sanoa, mutta ei se tunnu erilaiselta. Vauhti on luottamuksesta kiinni. Nyt uskalsin juosta koko ajan kovempaa. Tuossa lopussa olisi saanut olla jo isompi seiväs, mutta niitä ei ollut mukana. 

Esbo IF:n Andrei Kiviharju voitti juniorikisan ylitettyään 392.

,


unknown-1.jpeg

Tomas Wecksten teki Liikuntamyllyssä seiväshypyn kutsukilpailussa ja sen yhteydessä järjestetyssä leikkimielisessä molemminpuolisen seiväshypyn MM-kilpailussa "ME-yhteistuloksen" 924 (512+412).