Kuiviston hallikausi päätökseen EM-halleissa: En voi olla pettynyt

Kuiviston hallikausi päätökseen EM-halleissa: En voi olla pettynyt

Sara Kuivisto putosi kahdella sadasosalla jatkosta 800 metrin välieristä EM-halleissa perjantaina aamupäivällä. Hän päätti Glasgow´n kahden matkan urakkansa 1500 metrin alkuerissä illalla.

1500 metrillä vauhti ei ollut yhtä rivakkaa ja Kuivisto oli eränsä seitsemäs ajalla 4.18,68.

– Paljon kovempaa en olisi pystynyt juoksemaan. Juoksu tuntui hyvältä, mutta ehkä se 800 metrin rasitus tuntui, Kuivisto totesi 1500 metrin jälkeen.

– Tavoite oli juosta täällä kolme starttia. Pääsy 800 metrin välieriin jäi pienestä kiinni, joten en voi olla pettynyt. 

Kuivisto oli 800 metrillä eränsä neljäs ajalla 2.04,24, joka jäi neljä sadasosaa hänen ennätyksestään. Aikavertailusta välieriin vaadittiin 2.04,22, ja Kuivisto oli ensimmäinen jatkosta pudonnut. 

Kuiviston alkuerässä juostiin alkuerien kaksi nopeinta aikaa. Erän voitti matkan EM-hallien mestaruutta puolustava Sveitsin Selina Büchel ajalla 2.02,02. Toisen suoran välieräpaikan otti britti Adelle Tracey ajalla 2.03,16. 

Kovaa kiiti erän kärki myös Kuiviston 1500 metrin erässä, jonka voitti skottiyleisön suosikki ja mestaruutta puolustava Laura Muir ajalla 4.09,29. Erän toisen suoran finaalipaikan vei Valko-Venäjä Katsjarina Karnejenka halliennätyksellään 4.09.32.

Kuivisto palaa vahvan hallikauden jälkeen harjoittelun pariin ja suuntaa vuoristoleirille Yhdysvaltain Flagstaffiin. 

Mäki: Juoksu ei vaan luistanut

Alkuerään kilpistyi EM-hallien 1500 metrillä myös kansainvälisissä kisoissa Tshekkiä edustavan Kristiina Mäen taival. Hän oli erässä seitsemäs ajalla 4.17,19, mikä jää viitisen sekuntia juoksijan kauden parhaasta.

– Minulla oli tuossa viikon flunssa, mutta se on pikkuasia. Nyt tuntui vain, ettei juoksu luistanut. Minua ei häirinnyt se, että kärki aloitti niin lujaa, olen tottunut siihen, mutta ei vaan mennyt hyvin, Mäki sanoi.