Kuivisto rennolla juoksulla 800 metrin välieriin EM-hallissa: ”Finaalipaikka tavoite ja se on mahdollista”

Sara Kuivisto oli yhtä hymyä Torunin EM-kilpailujen 800 metrin alkueräjuoksun jälkeen. Paikka lauantain välieriin irtosi taktisesti hyvällä, rennolla juoksulla, joka toi erässä kolmannen sijan ajalla 2.04,20.

– Se tuntui niin helpolta ja kivalta, että olen ihan fiiliksissä. Koko ajan säästelin, Kuivisto arvioi juoksuaan.

Kuiviston erän voitti toissavuoden universiadien mitalisti ja ulkoradoilla alle kahden minuutin juossut Saksan Christina Hering. 1500 metrin entinen Euroopan mestari, Puolan Angelika Cichocka oli toinen Heringin kanssa samalla ajalla 2.04,06.

Kuivisto nousi kolmanneksi 600 metrin kohdalla ja jätti tällä kaudella 2.01,48 juosseen Irlannin Georgie Hartiganin neljänneksi.

– Tiesin, että Hartiganilla on vain yksi kova kilpailu takanaan eikä hän ole mikään rutinoitunut juoksija. Joten odotin, että me ollaan ne kovimmat juoksijat, Kuivisto viittasi erän kärkikolmikkoon.

”Välierissä tavoittelen finaalipaikkaa”

Alkueristä ei mennyt ketään jatkoon aikavertailusta. Kuiviston mukaan alkuerät jätti hyvän tuntuman omasta kunnosta välieriä ajatellen.

Kuivisto kiri viimeisen 200 metrin kierroksen nopeammin, kuin kolme ensimmäistä kierrosta. Kirikierroksen aika oli 29,5.

– Kyllä tuossakin juoksussa sai jo puolensa pitää. Aika tuuppimista se välillä oli ja välierissä sitä on enemmän, mutta kyllä oli hauska päästä juoksemaan tuollaiseen kilpailuun. Sitä olen kaivannut, Kuusisto sanoi.

– Välierissä tavoitellen finaalipaikkaa. Se on mahdollinen, jos saan onnistuneen juoksun.

Kuivisto on kuluvan hallikauden kilpailuissa ollut vahvassa kunnossa. Hän juoksi helmikuun puolivälissä soolona Helsingissä 800 metrillä Suomen halliennätyksen 2.03,29.

Sagnia vei karsinnan, Mihambo finaaliin kolmannellaan

Ruotsin Khaddi Sagnia voitti naisten pituushypyn karsinnan EM-hallien perjantain aamupäiväsession kisoissa ponkaistuaan 678. Italian Larissa Iapichino oli toinen 670 kantaneella hypyllä. Saksan EM -ja MM-voittaja  Malaika Mihambo selvitti tiensä kahdeksan joukkoon vasta kolmannellaan joka kantoi 658 ja toi karsinnassa viidennen sijan.

Naisten 400 metrin alkuerissä parasta vauhtia piti Irlannin Phil Healy ajalla 52,00, joka jää vain sadasosan hänen hiljattain juoksemasta halliennätyksestään. Toiseksi nopein oli ulkoratojen Euroopan mestari Puolan Justyna Święty-Ersetic ajalla 52,06.

Hollannin Tony van Diepen juoksi miesten 400 metrin alkuerien kärkiajaksi 46,54. Toiseksi nopein oli Ruotsin 21-vuotias Carl Bengtström ajalla 46,56. Toissa vuoden 19-vuotiaiden 400 metrin aitojen EM-voittaja juoksi tammikuussa varttimailin halliennätyksekseen 46,35.

Miesten kuulantyönnön karsinnan voitti Francisco Belo Portugalin halliennätyksellä 21,04. Puolan Michał Haratyk oli toinen tuloksella 21,02 ja samalla toinen 21 metrin karsintarajan ylittäjä. Ruotsin Wictor Petersson oli neljäs tuloksella 20,60. Norjan Marcus Thomsen oli kahdeksas ja otti viimeisen finaalipaikan työnnettyään 20,27.