Kuivisto päätti kauden loistoajalla Bellinzonassa: Olen tosi tyytyväinen

Sara Kuivisto päätti kilpailukautensa komeasti uransa toiseksi nopeimpaan 800 metrin aikaan 2.00,03 Sveitsin Bellinzonassa tiistaina. Kuivisto oli tasokkaassa kansainvälisessä kilpailussa seitsemäs. Voittoon juoksi Jamaikan Natoya Goule ajalla 1.58,20.

– Kun kentällä oli kuusi rataa ja mukana oli 12 juoksijaa, juoksijajoukko muodosti hirveän sumpun. Koko ajan sain hakea paikkaa ja 150 metriä ennen maalia minä ja italialaisjuoksija meinattiin kaatua, Kuivisto kertaili.

– Tavoitteena oli kahden minuutin alitus, mutta kompurointi esti sen. Tuohon aikaan olen kuitenkin tosi tyytyväinen.

Kuivisto halusi päättää erinomaisesti sujuneen kilpailukauden hyvin Bellinzonassa, mutta joutui vielä kisapäivänä hakemaan oikeaa tunnelmaa, joka sitten kilpailuun löytyi.

– Oli pitkä päivä odottaa kilpailua ja koettaa skarpata. Piti oikein ”potkia” itseään ennen kisaa, mutta kilpailussa yllätyin, kuinka hyvin juoksu kulki ja kuinka hyvältä jalat tuntuivat, Kuivisto sanoi.

Bellinzonen aikaa paremmin Kuivisto on juossut vain Tokion olympiakisojen 800 metrin välierässä, jossa syntyi Suomen ennätys 1.59,41.

– Nyt pidän loppuviikon vapaata juoksusta ja annan jalkojen levätä. Sen jälkeen menen kuluvan kuun loppuun asti ilman treeniohjelmaa, pyöräilen ja teen kaikenlaista liikunta. Lokakuussa alkaa sitten uuteen kauteen valmistautuminen, Kuivisto sanoo.

Yleisurheilutuloksia/Sveitsi

Bellizona, Sveitsi:

Kv. kilpailu:

Naiset, 800 m: 1) Natoya Goule Jamaika 1.58,20,…7) Sara Kuivisto Suomi 2.00,03.