Kuivisto päätti hallikauden vahvaan välieräjuoksuun EM-hallissa: ”Ehkä olisin voinut olla vähän rohkeampi”

Sara Kuivisto päätti hyvän hallikautensa vahvaan juoksuun EM-kilpailujen 800 metrin välierissä. Finaalıpaikkaan se ei silti aivan riittänyt. Kuvisto oli välierässään kolmas ajalla 2.03,64, kun kaksi parasta eteni loppukilpailuun.

Kuiviston edellä maalilinjan ylittivät toissa vuonna 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut britti Ellie Baker ajalla 2.03,18 ja entinen Euroopan mestari ja MM-kakkonen Puolan Angelika Cichocka ajalla 2.03,29.

Aikavertailussa Kuivisto sijoittui kahdeksanneksi. Vain kuusi parasta pääsi juoksemaan finaaliin.

– Ehkä vähän rohkeammin olisi voinut juosta, Kuivisto arvioi juoksuaan.

Kuivisto pysytteli pääosan matkaa viidentenä ja kiri viimeisellä 200 metrin kierroksella kolmanneksi. Kuivisto ohitti 400 metriä ajassa 63,4 ja kiri toisen puolikkaan yli kolme sekuntia nopeammin 60,2.

– Läksin juoksemaan sillä ajatuksella, että malta mielesi, älä lähde rynnimään. Se onnistui hyvin, mutta ehkä juoksin liikaa siinä ulkona, Kuivisto mietti

– Voitin kuitenkin tällä kaudella 2.00-alkuisen ajan juosseen Nadia Powerin. Ei se huono juoksu minulta ollut. Hienoa, että pääsin juoksemaan näitä kunnon kilpailuja.

Hallikauden mittaan Kuivisto juoksi 800 metrin ja 1500 metrin SE:t 2.03,29 ja 4.11,92.

– Nyt hiihdellään viikon verran ja sitten jatketaan treeniä. Toivon mukaan kesällä pääsisi juoksemaan näitä hyviä kilpailuja, ettei tarvitsisi yksin juosta, Kuivisto sanoi.