Kuivisto otti nimiinsä myös 1500 metrin Suomen ennätyksen! – Rinne kiri miesten mestariksi

Porvoon Akilleksen Sara Kuiviston odotukset ovat täyttyneet kauden kaikissa kilpailuissa: kuusi starttia ja kuusi omaa ennätystä, kolmessa viimeisimmässä kilpailussa SE. Jyväskylässä Kuivisto kuorrutti 1500 metrin hallimestaruutensa SE:llä 4.11,42. Sandra Erikssonin entisestä SE:stä lähti 0,47 sekuntia.

– Juoksu meni kuten ajattelin. Suomen ennätystä tavoittelin, muttei siitä tarvinnut ottaa mitään stressiä, Kuivisto sanoi.

Juoksun alku mentiin toiseksi sijoittuneen Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvistin ja valojäniksen tahdittamana 4 minuutin ja 17 sekunnin loppuaikaa tähtäävää vauhtia. Kuivisto karkasi vajaan 800 metrin jälkeen omille teilleen.

– Uskon, että pystyisin hyvällä juoksulla sinne oman ulkorataennätykseni 4.08:n aikaan myös hallissa, Kuivisto arvioi.

Onnistunut kenraaliharjoitus EM-kilpailuihin

Kuivistolle SM-kilpailut ovat osa valmistautumista maaliskuun alun EM-kilpailuihin. Hän juoksee sunnuntaina Jyväskylässä vielä 800 metriä, millä matkalla hän on suvereeni suosikki juostuaan tänä talvena SE:n 2.03,29.

– Tämä on hyvä kenraali Torunin EM-kilpailuihin, missä pitää pystyä juoksemaan kolme hyvää juoksua, Kuivisto sanoo.

EM-kilpailuja Kuivisto odottaa kaksijakoisin tunnelmin, sillä kotimaassa hän on juossut käytännössä omalla vedolla, mutta EM-tasolla on toinen tilanne.

– Siellä on paljon kovia naisia. Se on pieni jännitysmomentti, koska en ole päässyt tällä kaudella oikein muiden kanssa juoksemaan.

Kuiviston 800 metrin väliaika oli maltillinen 2.17,6, mutta 800 viimeistä metriä hän lensi kansainvälistä vauhtia 2.11,0.

Toiseksi sijoittuneen Blomqvistin toiveet EM-rajan 4.17.00 alittamisesta eivät toteutuneet. Hän tuli maaliin ajassa 4.24,66.

– Valmistautuminen näihin kisoihin ei ollut hyvä. Sain silmäluomitulehduksen ja jouduin antibioottikuurille, 19-vuotias Blomqvist harmitteli.

Lahden Ahkeran 17-vuotias lahjakkuus Ilona Mononen oli kolmas ajalla 4.29,85 ja Kälviän Tarmon Kaisa Honkaharju neljäs ennätyksellään 4.32,05.

Rinne kiitti Jantusta vetojuhdan töistä ja kiri mestariksi

HKV:n kokenut Panu Jantunen teki vetojuhdan työt miesten 1500 metrillä, alkumatkasta seuratoverinsa Aki Nummelan avustamana. Mestariksi juoksi pitkällä kirillä Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne ajalla 3.51,39.

Jantunen oli kolmas Joensuun Katajan Konsta Hämäläisen jälkeen. Hämäläinen jakoi voimansa oikein ja kukistı Jantusen ajoin 3.52,95 – 3.53,26. Neljäs oli Lempäälän Kisan 18-vuotias Santtu Heikkinen ajalla 3.53,93.

– Hyvä veto Panu, Rinne huikkasi kilpailun päätteeksi.

Omaan juoksuunsa Rinne oli kaikin puolin tyytyväinen. Hän kiri 300 viimeistä metriä erittäin terävästi 42,3.

– Nyt on ollut hyvä isku. Treenit ovat menneet vahvanoloisesti. En muista, että olisin koskaan kesälläkään juossut tehotreeneissä niin hyvin, kuin viime viikolla, Rinne sanoi.

Rinteen urakka jatkuu sunnuntaina 800 metrillä.

– Itselläni painopiste on 800 metrillä. Jos sinne saisi hyvän ajan, sellaisen 1.50:n alituksen, Rinne sanoi.

Rinne on jo saavuttanut 1500 metrin EM-rajan. 800 metrin EM-raja 1.49,00 on vielä rikkomatta.