Korte osui ensimmäiseen aitaan ja oli kuudes, Kuivistolle kauden paras Samorinissa

Sara Kuivisto ja Annimari Korte juoksivat kuudenneksi Slovakian Samorinissa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Kortteen aika 100 metrin aidoissa oli 13,56. Kuivisto juoksi 800 metrillä kauden parhaansa 2.04,26.

Kortteen juoksusta katosi paras terä mainion startin jälkeen, kun hän osui rajusti ensimmäiseen aitaan.

– Lähtö oli nyt paljon paremmin kuin alkuerässä, mutta juoksin täysillä päin ensimmäistä aitaa. Alkuerässä oli niin kova vastatuuli, että tuntui, ettei pääse mihinkään. Finaalissa tuuli ei tuntunut niin kovalta, Korte kertaili.

Kisan voitti Ukrainan Hanna Plotitsina, joka juoksi saman ajan 13,15 Yhdysvaltain Kendell Williamsin kanssa.

Korte juoksi loppumatkan ongelmitta ja oli kuudes. Hän ei ollut ainoa aituri, jolla oli ongelmia. Valko-Venäjän Elvira Hermanin kisan meni piloille kärkipaikalta, kun hän kompuroi viimeistä edellisellä aidalla.

Korte ja Herman kohtaavat keskiviikkona Jyväskylässä, jossa paikalla ovat Kortteen ohella muutkin lajin kotimaisen kärkinimet.

– Tykkään juosta Suomessa. Siellä juoksut käännetään aina myötätuuleen, Korte totesi.

Korte on tällä kaudella juossut 100 metrin aidat 12,93.

Kuivisto: Juoksu oli hyväntuntuista

Naisten 800 metrillä kilpailun jänis, Kateřina Hálová veti ensimmäiset 400 metriä lujaa. Kuivisto otti avauskierroksen maltilla ja alkoi 600 metrin jälkeen kohentaa asemiaan ja nousi lopulta juoksijaletkan hänniltä kuudenneksi. Loisto-oloissa käydyn kilpailun voitti Etiopian Fireweyni Haile ajalla 2.00,98.

– Sellaista 2.03-alkuista aikaa tavoittelin, mutta olen tyytyväinen tähän. Juoksu oli hyväntuntuista ja jäi tunne, että voimia oli vielä varastossa, Kuivisto sanoi.

– Vähän hölmöilin, kun juoksin tuon viimeisen kaarteen kolmosrataa. Siinä olisi pitänyt malttaa, mutta hain juoksua, josta jäisi hyvä fiilis ja se onnistui.

Kuivisto painottaa tällä kaudella 800 metriä, mutta kilpailee myös 1500 metrillä. Seuraava startti on juhannuksena Kuortaneen Gamesin 1500 metriä.

– Sen jälkeen juokseen 800 metriä Puolassa ja Englannissa, Kuivisto sanoo.

Samorin, Slovakia:

Kv. kilpailu:

Naiset, 800 m: 1) Fireweyni Haile Etiopia 2.00,98,…6) Sara Kuivisto Suomi 2.04,26 (kkk)

100 m aj: 1) Hanna Plotitsina Ukraina 13,15,…6) Annimari Korte Suomi 13,56.