Kuivisto kiri toiseksi ennätyksellään Samorinissa: ”Oli todella helppoa juoksua”

Sara Kuivisto juoksi väkevän loppukirin siivittämänä 800 metrillä toiseksi ennätyksellään 2.01,60 Slovakian Samorinissa. Aika nosti Kuiviston kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Kuiviston aiempi ennätys oli 2.01,85. Juoksun voitti hallitseva Slovakian mestari Gabriela Gajanová kauden parhaallaan 2.01,26.

– Tämä oli minulle äärimmäisen tärkeä kilpailu. Sain pois sen huonon fiiliksen, joka minulla oli edellisen kisan jälkeen. Kun olin koko kesän juossut yksin ja pääsin sitten Dessaussa juoksemaan muiden kanssa, olin vaan niin ylilatautunut, että se kisa meni siihen, Kuivisto muisteli hieman yli 2.03:n aikaan päättynyttä Dessaun juoksua, joka korpesi häntä pitkään.

– Nyt hoin itselleni koko ajan, että malta. Juokse vaikka eka kierros 62 sekuntiin, mutta malta. Odotin 600 metriin ja sitten läksin. Olisin ehkä voinut lähteä vähän aiemmin, niin olisin saanut Gajanován kiinni, Kuivisto kertaili.

Kuivisto on keskittynyt kuluvan kesän kisoissa 800 metrille. Tavoitteena on ollut oma ennätys ja Tuuli Merikoski-Siliuksen SE 2.00,59, joka on nyt askeleen lähempänä. Kuivistolla on kilpailukautta jäljellä ainakin yksi kilpailu.

– Juoksen vielä 800 metriä Tshekissä ensi viikolla. Siihen kilpailuun on nyt helppo lähteä, kun sain tuon pahan olon pois ja tämä juoksu tuli todella helposti. En ollut juoksun jälkeen lainkaan väsynyt, mutta oli kyllä todella loistavat olotkin. Ei yhtään tuulta ja 26 astetta lämmintä.

Jami Kinnunen oli Samorinin keihäskilpailussa toinen heitettyään 75,22. Kisan voitti Tshekin Vitezslav Vesely, joka heitti 77,99.

Yleisurheilutuloksia/Samorin

Samorin, Slovakia:

Kv. Kilpailu:

Naiset, 800 m: 1) Gabriela Gajanová Slovakia 2.01,26, 2) Sara Kuivisto Suomi 2.01,60 (kkk).

Kaikki tulokset