Kuivisto juoksi SE:llä 1500 metrin välieriin: ”Ei tuntunut miltään. Hyvä, että hengästytti maalissa”

Sara Kuivisto oli iloisen yllättynyt 1500 metrin alkuerän jälkeen. Ei Suomen ennätyksestä 4.04,10, joka toi erässä neljännen sijan ja suoran jatkopaikan välieriin, vaan siitä kuinka helposti juoksu kulkee.

– Ei tuntunut miltään. Hyvä, että hengästytti maalissa. Taktisesti ihan loistava juoksu. Luotin 150-prosenttisesti loppukiriini, Kuivisto hehkutti.

– On älyttömän vahva olo ja itsetunto on niin korkea kuin voi olla.

Kuiviston erän voitti Kanadan Gabriela Debues-Stafford ajalla 4.03,70. Hän otti alkumatkasta vetojuhdan tehtävän ja piti paikan loppuun asti. Kuivisto pysytteli kärjen tuntumassa, ohitti 800 metriä ajassa 2.16,7 ja varmisti kirillä vaivatta jatkopaikan.

– Olin yllättynyt tuosta juoksusta. Ajattelin, että mentäisiin hiljempaa. Hyvä, että joku lähti vetämään, pystyin juoksemaan rauhassa. Ei tullut jaloille kukaan kuin pari kertaa. Ei mennyt säätämisesi kuten hiljaisessa vauhdissa, Kuivisto sanoi.

Kuivisto juoksi koko matkan sisärataa erehtymättä kertaakaan kiertämään ylimääräisiä metrejä. Hän oli koko juoksun ajan 5-8. sijoilla. Erässä oli 15 juoksijaa.

 ”Brittien tiimin johtaja kävi kehumassa”

Kuiviston kunnonajoitus on osunut täydellisesti kohdalleen: 1500 metrin Suomen ennätys soolojuoksuna 4.05,39 Vaasassa kesäkuun lopussa ja Tokiossa 800 metrin SE:t alkuerissä 2.00,15 ja välierissä 1.59,41.

Kuiviston mukaan 800 metrin startit eivät tuntuneet 1500 metrin alkuerässä, jonka perusteella Kuivistolla on eväät tavoitella Tokiossa olympiafinaalia.

– Ei se 800 metriä voimia vienyt. Vanhan kone on lähtenyt käyntiin. Tätä varten on kymmenen vuotta treenattu. Nyt pystyy juoksemaan paljon ja kulku vaan paranee, Kuivisto hehkutti.

Kuiviston suoritukset on pantu merkille myös muiden maiden joukkueissa.

– On kiva verkata verkkakentällä, kun 800 metriä meni niin hyvin. Jopa brittien tiimin johtaja tuli kehumaan, että oli hieno juoksu kasilla. Nostattaa itsetuntoa, kun olen vähän merkattu nainen täällä, Kuivisto totesi.

Olen niin ylpeä Kristinasta

Kuiviston erässä kuudenneksi juoksi Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen Kristiina Mäki, joka varmisti suoran jatkopaikan ennätyksellään 4.04,55. Mäki sai lapsen puoli vuotta sitten, ja on sen jälkeen löytänyt nopeasti huippuvireen.

– Olen niin ylpeä Kristiinasta. Uskomatonta. Naisena ymmärrän tuon arvon. Hän on saanut puoli vuotta sitten lapsen ja juoksee nyt olympialaisissa ennätyksen, Kuivisto sanoi kilpakumppanistaan.

1500 metrin välierät juostaan keskiviikkona. Välipäiväksi Kuivistolla on rentouttavaa tekemistä tiedossa.

– Saa taas lukea Aku Ankkaa kuten eilen, Kuivisto viittasi rentoutumiseen 800 metrin juoksujen jälkeen.