Kuivisto juoksi 1000 metrin SE:n yksin: ”Se yllätti kuinka helposti juoksu tuli”

Sara Kuivisto rikkoi omissa nimissään olleen 1000 metrin Suomen ennätyksen Porvoossa. Kuivisto juoksi kilpailun yksin ja teki ajan 2.39,14. Hänen toissa vuonna juoksemansa edellinen SE oli 2.40,81. Kuivistolle Porvoon kilpailu oli päätös parin viikon harjoitusjaksolle.

– Harjoitusjakson jälkeen on aina inhottava mennä ensimmäiseen kilpailuun. Siksi halusin tällaisen startin ennen Ruotsi-ottelua ja ensi viikon ulkomaan kilpailuja, Kuivisto sanoi.

Porvoon juoksussa Kuivisto toteutti valmentajansa Ari Suhosen toiveet täydellisesti.

– Tärkeintä oli kilpailutuntuman haku, kun edellisestä kilpailusta oli 2,5 viikkoa. Tämä oli harjoituskilpailu, joka kuitenkin juostiin täysillä. Tavoite oli aloittaa maltilla, juosta alku rennosti ja tulla loppu sitten niin lujaa kuin pääsee, Suhonen sanoi.

Kuivisto ohitti 800 metriä rahtusen alle tavoiteajan väliajan ollessa 2.09 ja tuli 200 viimeistä metriä erittäin kovaa 30 sekuntiin, joka sinetöi SE:n.

– Kunto on harjoitusjakson jälkeen mainio ja juoksu oli helppoa. Olisin voinut juosta pidempäänkin. Aika ei yllättänyt, mutta se yllätti, että juoksu tuli niin helposti, Kuivisto sanoi.

Viikonvaihteen Ruotsi-ottelun 800 metrille Kuivisto lähtee voittojahtiin. Kovin vastus on vuoden 2016 EM-kolmonen Lovisa Lindh. Maaottelun jälkeen Kuiviston kilpailukausi jatkuu tulevalla viikolla Saksassa ja Slovakiassa, missä hän juoksee 800 metrin kilpailut.

– Tästä juoksusta sai kyllä erinomaisen itseluottamuksen tuleviin kilpailuihin, Kuivisto vakuutti.

Porvoon Akillesta edustava Kuivisto on tänä kesänä keskittynyt 800 metrille ja juossut parhaimmillaan 2.02,92. Turun Kalevan kisoissa hän voitti sekä 800 että 1500 metriä.